Νέα αποκάλυψη - Τι έψαχνε η Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Nέα αποκάλυψη για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο «καίει» την 33χρονη, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι έχει ψάξει για θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο και μετά την αποκάλυψη πως έχει διαγράψει τις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega δημοσίευσαν τις λέξεις εκείνες τις οποίες πληκτρολογούσε στο διαδίκτυο, πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, το Mega παρουσίασε τον πλήρη κατάλογο των λέξεων που αναζητούσε στο διαδίκτυο η 33χρονη την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

Οι λέξεις που αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου:

-έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
-αναισθησία στα παιδιά
-αναισθητικά φάρμακα
-νυχτερινή επιληψία
-εγκεφαλική ατροφία
-δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη
-epanutin: αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο
-ιατροτέκ: ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως οι εν λόγω αναζητήσεις δεν δικαιολογούν την εμφάνιση διαφήμισης κεταμίνης στην 33χρονη. Η διαφήμιση προκύπτει μονάχα εάν αναζητήσει επ’ ακριβώς τον όρο.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου στο Mega: «Τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο τις άκουσα πρώτη φορά από το δελτίο σας»

Για τις επίμαχες αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορουμένης, λίγες μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Mega ο συνήγορος υπεράσπισής της, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως για τις αναζητήσεις της εντολέως του ενημερώθηκε από το δελτίο του Mega καθώς εκείνος το έγγραφο που έχει λάβει από τις αρμόδιες Αρχές αναφέρει πως η 33χρονη έχει επισκεφτεί σελίδα ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, μέσα στο οποίο υπάρχει μεταξύ πολλών αναισθητικών φαρμάκων και ο όρος κεταμίνης και μονάχα οι ευεργετικές της ιδιότητες.

«Το μείζον θέμα είναι η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η τήρηση της μυστικότητας της διαδικασίας της ανάκρισης η οποία προβλέπει σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι η προστασία των στοιχείων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ο δεύτερος είναι η προστασία από τυχόν προσβολή της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας» τόνισε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, σημείωσε πως η αναζήτηση του όρου κεταμίνη από την 33χρονη κατηγορούμενη έγινε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2022, όταν και αποκαλύφθηκε η ουσία από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος απαντώντας στις αιχμές του δικηγόρου περί ανακρίβειας του ρεπορτάζ, επισήμανε πως θα έπρεπε μαζί με το έγγραφο με τις αναζητήσεις να ζητήσει να του δοθεί και το παράρτημα – CD που φαίνονται αναλυτικά οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις της κατηγορουμένης.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αναφέροντας πως το ψηφιακό υλικό είχε ζητηθεί ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί.