Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Πάτρας: Η Πισπιρίγκου διέγραψε όλες τις «ένοχες» αναζητήσεις στο διαδίκτυο

Νέες αποκαλύψεις για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, sύμφωνα με συγκεκριμένα ευρήματα που έχουν προκύψει από τον έλεγχο των αρχών στα λάπτοπ και κινητά της Ρούλας Πισπσιρίγκου. η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει από όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς υποπτες αναζητήσεις της.

«Δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας:

«Έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Έψαχνε αναισθητικά φάρμακα, όχι δολοφονικές ουσίες

Ο Όθων Παπαδόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Mega «Live News», αναφέροντας ότι πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση με μεγάλο βάρος. «Είναι μια διαδικασία έρευνας που κινείται παράλληλα τόσο σε δικαστικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι δύσκολη υπόθεση, με μεγάλο ηθικό φορτίο και μεγάλη τοξικότητα», εξήγησε.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε και για τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, αναφέροντας: «Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για αναισθητικά φάρμακα, όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι, όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης, προκύπτει ότι «για την κεταμίνη έψαξε στις 30 Μαρτίου όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».