Πώς έφτασαν οι αρχές στη διαλεύκανση του θανάτου της Τζωρτζίνας-Η Πισπιρίγκου «θα ομολογήσει και για τα άλλα παιδιά», λέει ο Κατερινόπουλος

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει πλέον η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά την άσκηση ποινική δίωξης και τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, αργά  το απόγευμα της Τετάρτης.

Η 33χρονη, που τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου και καταθέτει τις τελευταίες ώρες. Συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική, η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Θ. Κατερινόπουλος: Η Πισπιρίγκου «θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά»

«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, αναφερόμενος Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε.

«Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους», προσέθεσε ο κ . Κατερινόπουλος.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας»

Οι αστυνομικοί νωρίς το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει. Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με τον Alpha, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Συστατικά της περιέχονται και στο γνωστό ως “χάπι του βιασμού”, συνεπώς εξαλείφεται από ζωντανό οργανισμό μέσα σε λίγη ώρα, όχι όμως και σε έναν νεκρό οργανισμό. Για αυτό και έγινε ανιχνεύσιμη από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα με το οποίο διακομίστηκε πολλές φορές σε νοσοκομεία της Πάτρας η μικρή Τζωρτζίνα. Συνολικά εννέα ήταν τα επεισόδια, κάτι που οδηγεί στη σκέψη ότι ενδεχομένως όλα αυτά να οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης.