Συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας - Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Συνελήφθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών μικρών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα,  δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα σε βάρος της για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Το όχημα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, έφτασε, πριν από λίγη ώρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της».

Για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας η έρευνα θα συνεχιστεί και οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν και αυτές στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ως επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να συλληφθεί η μητέρα της μικρής Τζωρτζίνας που είναι ήδη αντιμέτωπη με κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τον θάνατο του παιδιού, η Εισαγγελία ζήτησε από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μητέρας με βαρύ σκεπτικό και βασικό επιχείρημα ότι εφόσον «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, από τη δικογραφία φαίνεται να προκύπτει η άμεση σύνδεση της μητέρα με τον θάνατο του μικρού κοριτσιού που όπως φαίνεται έλαβε θανατηφόρες δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν οι γιατροί στο παιδί.

Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, το MEGA μετέδωσε ότι η κεταμίνη ανιχνεύθηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ωστόσο ανέφερε το MEGA, πληροφορίες κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί πώς χορηγήθηκε η ουσία αυτή στο άτυχο κοριτσάκι.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.