Ο προϊσταμένος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας διαψεύδει πληροφορίες για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας - Η ανακοίνωσή του 

O προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαος Καρακούκης, διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα που απέδιδε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα σε εγκληματική ενέργεια.

Η διάψευση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα πως η Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο, όπως προέκυψε από ιατροδικαστική έρευνα.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αντίθετα, οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ. Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ».

Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνουν ο πατέρας των κοριτσιών και οι δικηγόροι του

Η ιστοσελίδα thebest.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Γιάννη Κόττα, ο οποίος επισήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας.

Στο thebest μίλησε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επισήμανε, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν την αιτία του θανάτου της Τζωρτζίνας, αναμένονταν σύντομα, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (23/2).

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.