Μακάβριο λάθος στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας - Έδωσαν σε οικογένεια άλλο νεκρό προς ταφή και όχι τον συγγενή τους

Ένα μακάβριο λάθος έκαναν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δώσουν προς ταφή στους συγγενείς αντί του υπερήλικα παππού που πέθανε από covid, την σορό μιας υπερήλικης γυναίκας. Το γεγονός έλαβε χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το μέλος της οικογένειας Δημήτρης Κυνηγόπουλος, ο οποίος ανάφερε ότι χρειάστηκε «να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς της γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Σταύρο Παπασωτηρίου, «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει την σορό». Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.

Ο κ. Παπασωτηρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το λάθος που ταλαιπώρησε δύο οικογένειες»