Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ ο παρουσιαστής

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει απόψε το βράδυ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τοπικός Τύπος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη μήνυση που υπέβαλε χθες σε βάρος του 23χρονη πρώην ερωτική του σύντροφος, για βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο, όπως καταγγέλλεται, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ο παρουσιαστής έφθασε κατά πληροφορίες συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη νέα αυτή καταγγελία.

Αύριο Πέμπτη ο πρώην συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να παραπεμφθεί σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Νωρίτερα, από το Αστυνομικό Μέγαρο αποχώρησε ο δικηγόρος του Γεώργιος Δακουράς, χωρίς κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων είναι διαρκές.

Έρευνα σε σπίτια του

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να μπουν στα σπίτια του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο.

Νωρίτερα, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί τη δεύτερη από τις δύο κοπέλες που προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, έκανε λόγο για ακόμη επτά παράνομα βίντεο με ισάριθμες κοπέλες τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τον παρουσιαστή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι ενδέχεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ακόμα κι εντός της ημέρας.

Επιπλέον, μίλησε για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που ανεβάζουν σε εννέα συνολικά τον αριθμό των βίντεο.

«Όποια κοπέλα έχει πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων να πάει στις αρχές να μιλήσει, δεν έχει να ντραπεί για κάτι. Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί κατά αυτόν τον τρόπο», δήλωσε.

Εννέα βίντεο παραμένουν αναρτημένα

Το πρωί της Τετάρτης, ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε στην ΕΡΤ πως πιθανώς να εκδοθεί και εντός της ημέρας ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αργά το βράδυ της Τρίτης υποβλήθηκε μήνυση κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

«Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο δικηγόρος νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Πρόκειται για υλικό από προσωπικές στιγμές με ερωτικές συντρόφους του, που προσφέρεται σε «κοινή θέα», εν αγνοία τους.

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, «αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες».

«Σε ότι αφορά τα θύματα και την “έλξη” για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητα του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε.

Όπως διευκρίνισε, μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.00 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από grtimes.gr, thesstoday.gr, ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ