Ανατροπή στη δολοφονία σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 55χρονης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση δολοφονίας της 55χρονης σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης, καθώς ως δράστης ταυτοποιήθηκε τελικά και συνελήφθη ο 56χρονος εν διαστάσει σύζυγος του θύματος.

Ο 56χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε οικισμό στην περιοχή των Διαβατών, ενώ υπέδειξε, στους αστυνομικούς, σημείο στο Καλοχώρι όπου είχε κρύψει το όπλο. Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά μάρτυρες υπέδειξαν ότι γυναίκα πυροβόλησε την 55χρονη, ενώ είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι επρόκειτο για την πεθερά του θύματος. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, ωστόσο, προέκυψε ότι ο δράστης τελικά ήταν άντρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται, φορούσε μακρύ μπουφάν με κουκούλα και πιθανόν η αμφίεσή του να μπέρδεψε τους μάρτυρες, οι οποίοι ανέφεραν ότι η 55χρονη πυροβολήθηκε έξω από κατάστημα από «μια άλλη γυναίκα που της είχε στήσει καρτέρι».

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η 55χρονη διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αλλά καθώς τα τραύματά της κρίθηκαν σοβαρά αποφασίστηκε η διακομιδή της στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα, η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε:

«Πρωινές ώρες (13-12-2021), σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Νέας Μαδύτου, γυναίκα έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος 55χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η παθούσα μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και ακολούθως σε νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».