Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την απαγωγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου

Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται για την  επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες, την Παρασκευή 10/12.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το  thestival.gr, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών.

Σε όλους τους υπόλοιπους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιβλήθηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα: α) να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, β) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και γ) να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια. Οι έντεκα κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να υψώσουν ένα τείχος προστασίας σε μαθητές και δασκάλους του γυμνασίου Αιγινίου. Απέναντι τους βρέθηκαν υποστηρικτές των συλληφθέντων, ενώ υπήρξαν εντάσεις και αψιμαχίες, οι οποίες εκτονώθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας  η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σημειώνεται ότι ενδεχόμενη δράση της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Αθήνα αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε μεγάλη έρευνα με ερευνώμενο αδίκημα μεταξύ άλλων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προς τον εισαγγελικό λειτουργό που θα χειριστεί την έρευνα είναι να εξετάσει διεξοδικά αν προκύπτει δραστηριότητα προσώπων που μετέχουν στην εν λόγω οργάνωση εντός της Αθήνας, μέλη της οποίας σε πρόσφατα δημοσιεύματα εμφανίζονται σε φωτογραφία ντυμένα με στολές παραλλαγής και κρατώντας όπλα.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μετά το περιστατικό της αρπαγής εκπαιδευτικού από ομάδα προσώπων της εν λόγω οργάνωσης, στο Αιγίνιο Πιερίας. Μεταξύ των συλληφθέντων για την βίαιη πράξη κατά του εκπαιδευτικού ήταν και πρόσωπα που είναι από την Αττική.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί αν οποιαδήποτε δράση των ομάδων αυτών έχει εκδηλωθεί σε περιοχές της Αθήνας με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αλλά ακόμα και αυτού που αφορά εγκληματική οργάνωση.