«Θα πω στο παιδί σου πως θυσιάστηκες για εκείνο...» - Σπαραγμός στην κηδεία της Πάττυ (Video)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης τελέστηκε στις δώδεκα το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021, η εξόδιος ακολουθία για τη δικηγόρο Πάττυ Κουτμερίδου, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, τον Οκτώβριο, ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης. 

Η κηδεία τελέστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Τριανταφυλλιά Σερρών όπου συγγενείς και φίλοι έσπευσαν για να συλλυπηθούν. Πριν μερικά χρόνια η πρόωρα εκλιπούσα  Πάττυ, είχε χάσει και τη μητέρα της.

Τραγικές φιγούρες στην εκκλησία, ο πατέρας της 38χρονης και πρώην βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ, ο σύζυγός της, αλλά και ο αδερφός της.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-12/egkyos-kideia-serres.jpg.webp?itok=deXDzJxz

Σύμφωνα με το thestival, άνθρωποι που τη γνώριζαν κάνουν λόγο για μια κοπέλα που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και που βοηθούσε τους πάντες στο χωριό. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, μεγαλύτερη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ προσπαθούσε επί 10 χρόνια να αποκτήσει παιδί, όταν τελικά το κατάφερε, δεν μπόρεσε καν να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Ένα γεγονός σπαρακτικό, που έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο αδερφός της, Θοδωρής Κουτμερίδης, στον επικήδειο λόγο του είπε, σύμφωνα με το seleo.gr, ότι στην αρχή οι απόψεις για τον εμβολιασμό των εγκύων ήταν διφορούμενες, βρέθηκε μπερδεμένη σε αυτό το δίλημμα κ το πλήρωσε με την ζωή της. «Θα είμαι κοντά πάντα στο παιδί σου, να του θυμίζω πως είχε την καλύτερη μανούλα και υπόσχομαι να του πως πως θυσίασες τη ζωή σου για να ζήσει αυτό», κατέληξε ο αδερφός της.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη Παρθένα (Πάττυ) Κουτμερίδου ήταν κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη. Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό τον Οκτώβριο, ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Εισήχθη στο Ιπποκράτειο, όμως λόγω της εγκυμοσύνης της μεταφέρθηκε κατόπιν στον «Άγιο Λουκά».

Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το παιδί με καισαρική, και έδιναν εδώ και εβδομάδες σκληρή μάχη προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή και τη μητέρα. Δυστυχώς, η 38χρονη δεν τα κατάφερε και έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο γυναικολόγος της, της είχε συστήσει να μην εμβολιαστεί ακόμα, ωστόσο ο ίδιος ξέσπασε φανερά στεναχωρημένος ο άνθρωπος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες και πως θα κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που τις διαδίδουν, καθώς  ο ίδιος επέμενε να εμβολιαστεί η κοπέλα, αλλά και ο σύζυγός της, ο οποίος αρνούνταν. Αναφέρει δε,πως ήταν επηρεασμένοι από κάποιον πνευματικό.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-12/egkyos-parthena-koutmenidou-syzigos.jpg?itok=1DqCmOEQ

Φίλη της Παρθένας Κουτμερίδου: Η Πάττυ έδειχνε αποφασισμένη να μην εμβολιαστεί

Σήμερα ημέρα της κηδείας της άτυχης μητέρας, στον ΑΝΤ1, μίλησε η Νέλλυ Ευθυμίου, αναισθησιολόγος και φίλη της Παρθένας Κουτμερίδου.

«Ήξερα πως ήταν ανεμβολίαστη. Το καλοκαίρι βρεθήκαμε μαζί, όπως συνήθως βρισκόμασταν τα καλοκαίρια. Δεν είχε πάρει την άποψή μου για το εμβόλιο. Φαινόταν αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δρόμο του μη εμβολιασμού. Η άποψή μου μπορεί να είχε κακή πληροφόρηση, να είχε άγνοια για τους κινδύνους που διατρέχει», είπε.

Η κυρία Ευθυμίου τόνισε ότι «τα εμβόλια MRNA με τα οποία εμβολιάζονται οι έγκυες είναι 100% ασφαλή και αποτελεσματικά και έχουν ελεγχθεί πρώτα για την ασφάλειά τους και μετά για την αποτελεσματικότητά τους».

Σχολίασε δε σε ερώτημα σχετικά με τον γιατρό της 38χρονης, ότι είναι «σοβαρός επιστήμονας», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «υπήρχε κουβέντα, γιατί σίγουρα τον είχε ρωτήσει».

«Έχω υπόψη περιστατικά που χρησιμοποιούν το όνομα του γιατρού, ότι δεν τους άφησε να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», κατέληξε.