Συλλήψεις αστυνομικών του κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων - Δηλώσεις Θεοδωρικάκου στις 16:00

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων με τις πλαστές ταυτότητες και τα διαβατήρια στο οποίο κύριους ρόλους φαίνεται πως είχαν δεκάδες αστυνομικοί.

Μάλιστα πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά δέκα αστυνομικοί.

Πρόκειται για έναν αξιωματικό, διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οκτώ χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και έναν πολιτικό υπάλληλο.

Οι συλληφθέντες αστυνομικοί υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων σε Ασπρόπυργο, Καλλιθέα, Ομόνοια, Γλυφάδα αλλά και σε ένα τμήμα της Βοιωτίας. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός.

Από την έως τώρα μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προκύπτει ότι έχουν εκδώσει εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες σε αλλοδαπούς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αλλοδαποί που φέρεται να πήραν στα χέρια τους πλαστά έγγραφα από το κύκλωμα φθάνουν τα 3.000 άτομα.

Στο «πελατολόγιο» Αλβανοί κακοποιοί

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το iefomerida.gr, «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος ήταν Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 ευρώ , αποκτούσαν ταυτότητα ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ.

Επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου στις 16:00 σήμερα 01/12/21

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται σοβαρή από πηγές της ΕΛΑΣ. Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε για σχεδόν 2,5 ώρες τα γραφεία των Αδιάφθορων, είναι δε, η πρώτη φορά που υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέπτεται την εν λόγω υπηρεσία, η οποία υπάγεται απευθείας σε εκείνον και συναντήθηκε με τον Διοικητή της, ενώ γύρισε κάθε γραφείο προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για τα αποτελέσματα της έρευνας, όσο και για το πώς λειτουργούν οι εσωτερικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι τρέχει η συγκεκριμένη έρευνα, ζητώντας την σε βάθος διερεύνηση της. Στις 16:00 αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν δεκάδες ακόμα αστυνομικούς που μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί, αλλά σύντομα αναμένεται να κατηγορηθούν στη φάση της κυρίας ανάκρισης.

 

Διαβάστε σχετικά: Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: 320.000€ έκρυβε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε χρηματοκιβώτιο

 

και ακόμα: Δεκάδες αστυνομικοί σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο Θεοδωρικάκος