Υπόθεση ψευτογιατρού - Με κορωνοϊό ο «Dr Kontos» - Μετ' εμποδίων η δίκη του

Με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»,  ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός», σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι του, χωρίς να προσκομίσουν έγγραφα πιστοποίησης, στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου σήμερα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων της πολύκροτης υπόθεσης.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί του,  ο κατηγορούμενος ασθενής διακομίστηκε το περασμένο Σάββατο από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο και λαμβάνει οξυγόνο και ζήτησαν τη διακοπή της δίκης, καθώς δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον εντολέα τους.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη», σημείωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του «ψευτογιατρού», λέγοντας παράλληλα πως το δικαστήριο μπορεί να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο, ώστε να μάθει για την ακριβή κατάσταση της υγείας του, ενώ έκαναν λόγο για παράλειψη των φυλακών να ενημερώσουν για τη διακομιδή του ασθενούς.

Δίκη ψευτογιατρού: Απουσιάζει ξανά από το δικαστήριο ο Dr… Kontos - Επικαλείται κορωνοϊο | Pronews

Σημειώνεται ότι ο ψευτογιατρός έχει παραπεμφθεί σε δίκη για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.

Το αίτημα της υπεράσπισης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των θυμάτων, με δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) να κάνουν λόγο για παρελκυστική πρακτική και να ζητούν να σταλεί ιατροδικαστής για να εξετάσει τον κατηγορούμενο.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό» τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Παραπέμπεται σε δίκη ο «ψευτογιατρός», ο «Dr Kontos» και άλλοι «συνεργοί» - Newsbomb - Ειδησεις

Η ένορκος που άργησε και η μικρή αίθουσα

Όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν με την έναρξη της σημερινής -δεύτερης κατά σειρά- συνεδρίασης του δικαστηρίου. Μία εκ των ενόρκων καθυστέρησε να προσέλθει με αποτέλεσμα η δίκη να καθυστερήσει για μιάμιση ώρα. Επιπροσθέτως, για μία ακόμα φορά οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής έθεσαν ζήτημα μεταφοράς της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, καθώς η υπάρχουσα είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τους διαδίκους και το πολυπληθές ακροατήριο, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον», τόνισαν στο δικαστήριο με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε για τις 15:00 το μεσημέρι, προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πώς και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.