Πάτρα: 23 κρούσματα σε γηροκομείο - Πιθανόν τους κόλλησε συγγενικό πρόσωπο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτρα, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Αρχικά, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», την περασμένη εβδομάδα είχαν διαγνωσθεί 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Χθες, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε επιπλέον έλεγχος covid-19 από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, καταγράφοντας άλλα 23 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 69 δειγμάτων.

Επιπρόσθετα, μέχρι χθες δεν είχε γίνει εντοπισμός της πηγής διασποράς του ιού, ενώ είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορέας κάποιος εργαζόμενος καθώς από τον έλεγχο covid-19 που πραγματοποιήθηκε ήταν όλοι αρνητικοί.

Τέλος, όλο το προσωπικό του γηροκομείου είναι εμβολιασμένο, όποτε υπάρχει πιθανότητα η μεταφορά του ιού να πραγματοποιήθηκε, από κάποιο συγγενή τροφίμου της Μονάδας Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων.