Από δικηγόρος του Κασιδιάρη, influencer αντιεμβολιαστών - Προσήχθη ο Νίκος Αντωνιάδης

Αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας - Έρευνα από την Εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό

Στις 10 το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2021, συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή, κατ’ εξακολούθηση». Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Λόγω της ιδιόητητάς του ως δικηγόρου απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Στη συνέχεια δε, ο ίδιος όπως ενημέρωσε με σειρά νέων αναρτήσεών του, όσους τον ακολουθούν στα social media, υπέβαλε μήνυση κατά του εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος.

Αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας

Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν την εντολή να συλλάβουν τον δικηγόρο, καθώς στην Εισαγγελία διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, από την περασμένη Τρίτη, με αφορμή υλικό που διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο φάκελος περιέχει συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία ο δικηγόρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Ο κ. Αντωνιάδης συνελήφθη από άνδρες που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς ως δικηγόρος έχει ειδική δωσιδικία.

Η δικογραφία επέστρεψε σήμερα πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το Αστυνομικό τμήμα που επιλήφθηκε της σύλληψης και πλέον οι εισαγγελικές Αρχές θα κρίνουν τις επόμενες ποινικές ενέργειες της, είτε απαγγέλλοντας κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου είτε συνεχίζοντας την έρευνα για τη μελέτη και συλλογή επιπλέον στοιχείων.

Αν τελικά ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αντωνιάδη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών αφού, λόγω της ιδιότητάς του, θα πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Η δικογραφία, τα live και οι επίμαχες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η σχετική δικογραφία σε βάρος του Αντωνιάδη είχε σχηματιστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελία στην οποία είχαν επισυναφθεί ηλεκτρονικά αρχεία που δείχνουν τον δικηγόρο να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού και των διασωληνώσεων ασθενών και να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια προκαλούν παρενέργειες.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αρνητή δικηγόρου μεταβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα συνεχιστεί η  προκαταρκτική έρευνα.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος σε βάρος του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, στην ασφάλεια Αττικής και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτάσει 10άδες καταγγελίες από πολίτες που τον καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού αφέθηκε ελεύθερος έκανε live στο Facebook για να ενημερώσει για τα όσα έγιναν.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/antiemboliastis-dikigoros-nikos-antoniadis.jpg.webp?resize=1170%2C585&ssl=1

Γνωστός για τις αναρτήσεις του στα social media, ένας από τους γνωστότερους αντιεμβολιαστές-αρνητές που εκμεταλλεύτηκε τον καιρό της πανδημίας για να διασπείρει fake news στο Διαδίκτυο με συχνά -πέρα από αντιεπιστημονικές- και παραληρηματικές αναρτήσεις.

Στις αναρτήσεις του συχνά αναφέρεται στα νοσοκομεία σαν «κολαστήρια» και στη νοσηλεία των ασθενών ως «παράνομη παρακράτηση» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και εάν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή. «Όταν η εικόνα του ασθενούς είναι πράγματι τέτοια που να επιτρέπει το εξιτήριο, τότε εκεί παρεμβαίνω όπως έχω κάνει πάρα πολλές φορές και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παρακρατούντο παράνομα επέστρεψαν στο σπίτι τους ζουν και βασιλεύουν», γράφει και σοκάρει προκαλώντας απορίες για το πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος, χωρίς προφανώς ουδεμία γνώση ιατρικής, να συμβουλεύει ασθενείς για το τι θα κάνουν και να επεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο των γιατρών που με αυταπάρνηση αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας προσπαθούν να σώσουν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατό.

Ομολογεί δε ότι βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον ένα από αυτά τα άλλοτε σκέτο τραγικά, άλλοτε απλά τραγελαφικά που περιγράφουν καθημερινά ιατροί διηγούμενοι πέρα από τον «πόλεμο» που δίνουν καθημερινά με τον ιό και τις μάχες που δίνουν με τους αρνητές, αναφερόμενος σε έναν ασθενή που τον άκουσε και «αναγκάστηκε να πηδήξει τα κάγκελα και να φύγει με το αυτοκίνητο της φίλης του που τον περίμενε απ’ έξω».

Η περίπτωση της άτυχης 51χρονης στη Θεσσαλονίκη

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της άτυχης 51χρονης Πασχαλίνας στη Θεσσαλονική, η οποία κατέληξε μετά από μάχη με τον ιό, καθώς αφενός δεν είχε κάνει το εμβόλιο, αφετέρου αρνούνταν να διασωληνωθεί, καθοδηγούμενη και επηρεασμένη από τις ανεύθυνες αναρτήσεις και τα fake news αντιεμβολιαστών και αρνητών, όπως ο αρνητής, πρώην επόπτης Υγείας τον οποίο συμβουλευόταν για το αν θα διασωληνωθεί!

Ο Αντωνιάδης χθες, πριν συλληφθεί είχε κάνει μια σειρά ακόμη παραληρηματικών αναρτήσεων επιτιθέμενος στο διευθυντή της ΜΕΘ του Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, τον οποίο απειλούσε με μήνυση για το θάνατο της 51χρονης Πασχαλίνας! Στην ίδια ανάρτηση επιχειρούσε φυσικά να αποσείσει τόσο από πάνω του όσο και από τον πρώην επόπτη τυχόν ευθύνες για το θάνατο της άτυχης Πασχαλίνας.

«Καταθέτω μήνυση εναντίον σας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως, και να πάτε τώρα στον εισαγγελέα, τον οποίο επικαλείστε κατά το δοκούν, να δώσετε εξηγήσεις. Να εξηγήσετε δηλαδή γιατί ενώ διασωληνώσατε την Πασχαλίνα χωρίς τη συναίνεσή της, την οποία αποδείχθηκε ότι δεν την είχατε ανάγκη, χωρίς τον εισαγγελέα τον οποίο ουδέποτε ενοχλήσατε, δεν το κάνατε αμέσως μόλις διαπιστώσατε την ανάγκη για τη διασωλήνωση αυτή», γράφει ο Αντωνιάδης στην ανάρτησή του. Με άλλα λόγια από τη μια τους εγκαλεί γιατί διασωλήνωσαν την ασθενή και από την άλλη γιατί δεν τη διασωλήνωσαν νωρίτερα!

Τραγικά όμως παιχνίδια έλαβαν χώρα με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας 51 ετών που παρασύρθηκε από το κίνημα αρνητών και αντιεμβολιαστών και έχασε τελικά τη ζωή της, χτυπημένη από τον κορωνοϊό και τις βαριές επιπλοκές του.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/211118082931_antoniadis-dikigorios_0.jpeg.webp?resize=1170%2C585&ssl=1

Ο Νίκος Αντωνιάδης ήταν συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν την κοινή γνώμη, καθώς το 2014 ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο παραιτήθηκε όταν απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασμένου χρυσαυγίτη βουλευτή.

Είχε μάλιστα επιτεθεί με ανακοίνωσή του στη Δικαιοσύνη, εκείνη την περίοδο.

Η επιστολή του Νίκου Αντωνιάδη:

«Η Δικαιοσύνη, μετά το πέρας της ανακρίσεως της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, έκανε γενναία βήματα. Βήματα που θα μείνουν στην ιστορία, με τα ονόματα των δικαστών να κοσμούν για πάντα το Θεσμό. «Άσπρισε» το δήθεν «μαύρο» χρήμα της Χρυσής Αυγής με το 1502/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Έδωσε ένα ηχηρότατο ράπισμα στην κακοποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως είχε έως τώρα εφαρμοστεί, στην αντισυνταγματική και απάνθρωπη λογική της συλλογικής ευθύνης, με το εκπληκτικό 1506/2014 βούλευμα αποφυλάκισης του Αρτέμη Ματθαιόπουλου του ιδίου Συμβουλίου.

Οι ενέργειες του εντολέα μου Νικολάου Μιχαλολιάκου, διαρκούσης της ανακρίσεως, προς τον σκοπό της αποσάθρωσης της σκευωρίας του «πορίσματος Ψαρρά», ευτέλισαν την σκοτεινή πλευρά της Δικαιοσύνης και απέδωσαν έναν αναπάντεχο καρπό, που ούτε οι σκευωροί και οι συνεργοί τους έχουν συνειδητοποιήσει ότι δημιουργήθηκε: Την από 30.7.2014 διάταξη της ανακρίτριας κ. Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα, δια της οποίας, το πρώτον, και μετά από ένα έτος προφυλακίσεων, παραδέχθηκε ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, καίτοι το μέγιστο μέρος των κατηγορητηρίων αφορούν αποκλειστικά την ιδεολογία. Με αυτά και με αυτά, αναμένω τη δικαίωση από το ίδιο Συμβούλιο και του κ. Χρήστου Παππά, που απαιτεί (στην εσχάτη) την αυτή αντιμετώπιση που η Δικαιοσύνη επιφύλαξε για τον κ. Ματθαιόπουλο (187 – Ιδεολογία).

Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση, τις συγκεκριμένες δύσκολες ώρες, να σας διαβεβαιώσω ότι θα βιώσω τη δικαίωση αυτή ως συνήγορος του κ. Παππά και των υπολοίπων εντολέων μου – βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Και αυτό, διότι σήμερα ενημερώθηκα ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη. Η προσφυγή του κατά του απαράδεκτου εντάλματος προσωρινής κράτησής του για την προσβλητική του νομικού πολιτισμού και της νοημοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας (διότι οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προφυλακίστηκε το 2014 επειδή τους «ξέφυγε» το 2013) «αξιόποινη» πράξη της κατοχής μίας κυνηγετικής καραμπίνας, ενώ ήταν ήδη ελεύθερος για την βασική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, με άλλο βούλευμα, η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι, παρότι για τους βουλευτές που διώχθηκαν το 2014 ΕΠΡΕΠΕ να ζητηθεί η άρση ασυλίας, για τον κ. Μιχαλολιάκο για την Α Υ Τ Η κατηγορία, για την οποία διώχθηκε ΧΩΡΙΣ άρση ασυλίας, η δίωξή του (η χωρίς άρση ασυλίας) και η προφυλάκισή του (η χωρίς ασυλίας), είναι –δήθεν– νόμιμες, συνταγματικές και δημοκρατικές πράξεις. Λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου (και ας διαβάζεται εγωιστικό το «μου») για το βούλευμα για το «μαύρο χρήμα», λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου με την «παγίδευση» της κ. Κλάπα να αποδεχθεί εγγράφως ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, λίγες ώρες μετά την τεράστια ευτυχία μου για την επιτυχία μου για την αποφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, μετά την εκ νέου ταύτιση της Δικαιοσύνης με τις πολιτικές επιταγές (αναρωτιέμαι, δε: οι τελευταίοι Δικαστές έχουν πραγματικά συναίσθηση πού θα τους κατατάξει η Ιστορία…;), βάζω ένα τεράστιο «Χ», και δηλώνω (παραπέμποντας σε μία διάσημη κινηματογραφική φράση προσφάτως αποβιώσαντος χολυγουντιανού ηθοποιού):

Καληνύχτα Δικαιοσύνη …

Δεν μπορώ να αντέξω ούτε μία μέρα ακόμη στη Φυλακή ανθρώπους για τους οποίους δεν τους αποδίδεται κατηγορία που να δικαιολογεί, όχι προφυλάκιση, αλλά ούτε καν δίωξη, παραπομπή και /πολλώ μάλλον/ δίκη, που στερούνται τους ανθρώπους τους [τους γονείς τους, τις συζύγους τους, τα παιδιά τους (νεογέννητα, δε, στη περίπτωση Παναγιώτη Ηλιόπουλου)].

Καληνύχτα Δικαιοσύνη …

Εγώ παραιτούμαι …».