Καθηγήτρια στη Λάρισα κατήγγειλε για βιασμό τον προϊστάμενό της - «Άλλες 17 γυναίκες έχουν βρεθεί στη θέση της»

Σοκ έχει προκαλέσει στη Λάρισα η υπόθεση μίας καθηγήτριας, μητέρας δύο παιδιών η οποία κατηγορεί τον προϊστάμενο της ότι την βίασε, ενώ καταγγέλλει επίσης πως: «Άλλες 17 γυναίκες έχουν βρεθεί στη θέση της».

Σύμφωνα με το Mega, τη Δευτέρα το φόρεμα της καθηγήτριας θα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ταυτοποιηθούν τα ίχνη DNA με αυτό του προϊσταμένου της. Οι δυο τους είχαν μεταβεί σε παραλία της Λάρισας μετά τη δουλειά, όταν σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια,  ο συνάδελφος της, την κακοποίησε σεξουαλικά.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», η καταγγέλλουσα εργάζεται σε περιφερειακή υπηρεσία εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προϊσταμένου της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Θωμάς Παπαλιάγκας, επισήμανε πως η πελάτισσα του, πριν το περιστατικό βρισκόταν ήδη ένα χρόνο στη συγκεκριμένη θέση και πως πολλές φορές οι δυο τους ή μαζί με άλλους συναδέλφους είχαν βγει για φαγητό και είχαν κοινωνικές και συναδελφικές σχέσεις.

Όπως ανάφερε, το περιστατικό έλαβε χώρα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου σε παραλιακή περιοχή του νομού Λάρισας. «Πήγαν με το αυτοκίνητο και πριν κατεβούν επειδή δεν είχε πολύ κόσμο, ήταν μέσα Σεπτεμβρίου, έμειναν λίγο στο αυτοκίνητο ώσπου να πιουν ένα πρώτο ποτό», περιέγραψε ο κ. Παπαλιάγκας. Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πλευρά του καταγγελλόμενου επιχειρεί μία «προσπάθεια αναστροφής και σπίλωσης» καθώς υποστηρίζει ότι υπήρξε μία συναινετική έξοδος. «Όταν βγαίνεις με κάποιον άλλο συναινετικά σημαίνει ότι μπορεί να σε στριμώξει;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαλιάγκας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Παπαλιάγκας ανέφερε ότι ο βιασμός έγινε απέναντι από ένα μπαρ, σε ένα χώρο πάρκινγκ, στην παραλία, μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως εξήγησε δεν υπάρχει ιατροδικαστική έρευνα καθώς «δεν χρειάζεται στις περιπτώσεις αυτές» γιατί «υπήρξε βιασμός με ισοδύναμη πράξη».

Η γυναίκα, καταγγέλλει επίσης σύμφωνα με το Mega, ότι άλλες 17 γυναίκες έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με αυτή από τον συγκεκριμένο συνάδελφό της.

Σημειώνεται ότι μετά την επισημοποίηση της καταγγελίας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του εν λόγω στελέχους εκπαίδευσης.