«Μας τρώνε οι τύψεις που δεν έκανε το εμβόλιο» - Συγκλονίζει ο πατέρας 27χρονου ανεμβολίαστου που έφυγε από τη ζωή

Ανεμβολίαστους νέους να καταλήγουν λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους σώσουν, βλέπουν συγκλονισμένοι, όλο και πιο συχνά, γιατροί και νοσηλευτές το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίος ο 27χρονος Γιώργος από την Δράμα, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του, ο οποίος μιλώντας στο Mega το απόγευμα της Πέμπτης ανέφερε τα εξής: «Ήταν δύο μέτρα παλικάρι, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να του κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε, μπορεί να είχε βοηθήσει το εμβόλιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 27χρονος Γιώργος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, οι γονείς του άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. «Τον είχαμε εδώ στο σπίτι με τον covid 2-3 μέρες, πηγαίναμε με γάντια, με στολές, με τέτοια μέσα, γιατί έπρεπε κάποιος να το εξυπηρετήσει, γιατί είναι τυφλό. Το πήγαμε εδώ στην Δράμα στο νοσοκομείο, ώρα ανάγκης, ιδίως με το οξυγόνο. Αναγκαστήκαμε να τον πάρουνε να τον πάνε στην Καβάλα, στο διπλανό νοσοκομείο», ανέφερε ο πατέρας του 27χρονου που έφυγε από τη ζωή.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γονείς είναι εμβολιασμένοι, ο φόβος για τις παρενέργειες τους απέτρεψε από το να εμβολιάσουν το παιδί τους. «Εγώ και η σύζυγός μου είχαμε κάνει το εμβόλιο και τώρα με τρώνε οι τύψεις που δεν το έκανα το παιδί, έπρεπε να το πάρω εγώ από το χέρι και να πάω να το κάνω. Αλλά φοβόταν η σύζυγος τις παρενέργειες, γιατί χτύπησε άσχημα το παιδί».

Σε σοβαρή κατάσταση η 38χρονη από τα Γιαννιτσά

Παράλληλα, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από την Τετάρτη μια ακόμη 38χρονη ανεμβολίαστη έγκυος, θετική στον κορωνοϊό. «Περιμένω τηλέφωνο, είναι στο νοσοκομείο. Έχει τρεις – τέσσερις μέρες (σ.σ. στο νοσοκομείο). Τη βάλανε για καλύτερα μέσα», αναφέρει ο πατέρας της.

Η 38χρονη έγκυος που δεν είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν αρχικά στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στην Θεσσαλονίκη και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.