Τραγικός επίλογος - Η στιγμή της ανάσυρσης του νεκρού κτηνοτρόφου στην Εύβοια (Video)

Έναν νεκρό αφήνει πίσω της δυστυχώς η κακοκαιρία «Μπάλλος». Ύστερα από 20 ώρες αγωνιώδους αναζήτησης, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (15.10.2021), οι έρευνες είχαν τραγική κατάληξη, καθώς ο άτυχος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στη νότια Εύβοια εντοπίστηκε νεκρός. Ο 69χρονος άνδρας είχε καλέσει ο ίδιος  βοήθεια νωρίτερα.

Κακοκαιρία Μπάλλος: To ethnos.gr στο σημείο ανάσυρσης της σορού του άτυχου  κτηνοτρόφου στην Εύβοια | Έθνος

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και εθελοντές αναζητούσαν από χθες (14.10.2021) στις 16:30 το μεσημέρι τον 70χρονο άνδρα, τον κτηνοτρόφο που είχε καλέσει μόνος του την Πυροσβεστική για να ειδοποιήσει πως κινδυνεύει από χείμαρρο.  Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε εκείνη την ώρα την Εύβοια όμως το σήμα δεν ήταν καλό και το τηλεφώνημα του, «κόπηκε» απότομα, πριν προλάβει να δώσει στίγμα πού βρισκόταν.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε τελικά, σχεδόν 70 μέτρα μακριά από το σημείο όπου, όπως εκτιμάται, έκανε ο κτηνοτρόφος το αγωνιώδες τηλεφώνημά του.

Το άψυχο σώμα του βρήκε το ελικόπτερο της πυροσβεστικής που συμμετείχε στις έρευνες. Εντοπίστηκε πάνω σε φερτά υλικά, ενώ το αυτοκίνητό του είχε διαλυθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής η σορός εντοπίστηκε σε μια απότομη ρεματιά, όπου ο χείμαρρος  παρέσυρε τον οδηγό και το όχημά του. «Ήταν ένα δύσβατο σημείο, ωστόσο από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε με ενισχυμένες ομάδες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και με την βοήθεια drone καταφέραμε τελικά και τον εντοπίσαμε».