Στο αυτόφωρο επειδή έκρυβαν την Αγγελική Σπυροπούλου

Το πρωί (3/3) οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο Πειραιά, με την κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία, οι δύο γυναίκες, στο σπίτι των οποίων, στα Περιστέρια Σαλαμίνας, κρυβόταν η Αγγελική Σπυροπούλου, την οποία αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς φέρεται να είναι συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η κατηγορία εναντίων των δύο γυναικών είναι πλημμεληματικού βαθμού, ενώ η Αγγελική φαίνεται πως κατείχε σημαντικό ρόλο στην ομάδα που σχεδίαζε με τον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό τη βομβιστική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού, αποσκοπώντας στην απόδραση προφυλακισμένων μελών της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”.

Πρόκειται για την 60χρονη μητέρα και την 26χρονη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου. Να σημειωθεί πως χθες (2/3), οδηγήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα, αφού περάσουν πρώτα τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα δικαστήρια Πειραιά.

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας θα απολογηθεί, την Πέμπτη (5/3), η Αγγελική Σπυροπούλου.

Απολογία στον εφέτη ανακριτή καλείται να δώσει σήμερα και ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Χρήστος Τσάκαλος, που βρίσκεται στις Φυλακές Κορυδαλλού.