Αποφασίζεται η κλήση των 2 μαρτύρων με πιθανή συνέργεια - Απούσα η κατηγορούμενη

Παρούσα για μια ακόμη φορά -είναι η τέταρτη διαδοχική- στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη για την φρικτή επίθεση με  βιτριόλι σε βάρος της, από την Έφη Κακαράντζουλα τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης από την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα έφτασε μαζί με τον δικηγόρο της, Νίκο Αλεξανδρή λίγο πριν τις 09:00 στο δικαστήριο, δίχως να προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να απασχολήσει το αίτημα να κληθούν δύο νέοι μάρτυρες που προτείνει η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να έχει επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι και μία γυναίκα φίλη της κατηγορούμενης η οποία τους έφερε σε επαφή. Σύμφωνα με την πλευρά του 36χρονου, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να κατασκευάσει άλλοθι.

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν πήγε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη - Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας

Αποφασίζεται η κλήση των δύο μαρτύρων

Στη σημερινή συνεδρίαση ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του αιτήματος και το δικαστήριο να λάβει απόφαση για το εάν θα καλέσει τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες. Ο ένας θυμίζουμε ένας 36χρονος, που καλούσε η δράστης επίμονα πριν και μετά την στυγνή επίθεση, ενώ του είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την Ιωάννα, αλλά και να την βοηθήσει να βρει το βιτριολικό σκεύασμα. Η έτερη μάρτυρας είναι η φίλη που της συνέστησε τον 36χρονο. Οι ίδιοι αρνούνται κάθε εμπλοκή στην τραγική υπόθεση.

Ανεξάρτητα από το εάν το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας γίνει αποδεκτό ή όχι, το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, ενώ αναμένεται, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εξεταστούν οι μάρτυρες που έχει προτείνει η πλευρά της Ιωάννας.

Πρόκειται για πέντε μάρτυρες, έναν ιατροδικαστή, έναν καθηγητή Χημείας, έναν οφθαλμίατρο, έναν ψυχολόγο και τη φίλη της Ιωάννας, Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/ioanna-bitrioli-7-10-21.jpg.webp?itok=wvWlEKd5

Τι ανέφερε η πολιτική αγωγή για τον 36χρονο

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» είχε αναφέρει η πολιτική αγωγή την περασμένη Τρίτη, ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Επί του αιτήματος ο εισαγγελέας της έδρας έχει επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/bitrioli-7-10-21.jpg.webp?itok=xLBUbpkT

Δεν έχουν αναφερθεί τα ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης από την πλευρά της δράστιδος

Η πλευρά της κατηγορούμενης έχει δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστούν μάρτυρες υπεράσπισης. Κατά την έναρξη της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου, οι συνήγοροί της είχαν επιφυλαχθεί να παραδώσουν στην πορεία της διαδικασίας τον κατάλογο με τους δικούς τους μάρτυρες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, πέρα από γενικότητες, ότι θα καταθέσει υπέρ της, μία φίλη της.

Έφη Κακαράντζουλα σε Ιωάννα: «Εσύ γνωρίζεις γιατί σου έριξα το βιτριόλι» - Newsbomb - Ειδησεις

Απούσα η κατηγορουμένη Έφη Κακαράντζουλα – Θα ξεκινήσει η απολογία της, σήμερα;

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξέταση των προτεινόμενων μαρτύρων των δύο πλευρών στη σημερινή ή σε επόμενη συνεδρίαση, το δικαστήριο θα συνεχιστεί με την απολογία της 36χρονης. Οι εξηγήσεις της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ποτέ δεν έχει μιλήσει για το λόγο που επιτέθηκε με τόση σκληρότητα στην Ιωάννα.

Το μόνο που είχε πει τότε στην απολογία της ήταν ότι είχε αποκτήσει μια «αρρωστημένη εμμονή» με το θύμα εξαιτίας ενός «πολύ προσωπικού ζητήματος» που ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη, ενώ τα μόνα λόγια που απηύθυνε η δράστις με θράσος προς την Ιωάννα μέσα στο δικαστήριο, επιχειρώντας να αφήσει υπόνοιες για το θύμα, αλλά και δείχνοντας ακόμα και τώρα αμετανόητα και πως θεωρεί, ότι τα εγκλήματα και μάλιστα εγκλήματα τέτοιας αγριότητας θα μπορούσαν ποτέ να αιτιολογηθούν, ήταν: «Εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό!».

Όπως έγινε γνωστό από το Δικαστήριο, λίγο μετά τις 14:00, η απολογία της κατηγορουμένης Έφης Κακαράντζουλα, έχει οριστεί, να γίνει την επόμενη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Συγκλόνισε ο ψυχίατρος της Ιωάννας: «Πρώτη φορά είδα άνθρωπο χωρίς πρόσωπο»