Οι γιατροί της Ιωάννας στο βήμα του μάρτυρα σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Με τις καταθέσεις των γιατρών που δίνουν την μάχη για να κερδίσει σταδιακά κανονικές συνθήκες ζωής, όπως η ίδια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αναφέρει, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 37χρονης Έφης Κακαράντζουλα για την φρικτή  επίθεση με βιτριόλι. Η δράστης προσήλθε επίσης στο δικαστήριο, από το υπόγειο.

Η Ιωάννα, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο δύναμης και αξιοπρέπειας για όλους μας  έφτασε λίγο πριν 09:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι που της άλλαξε την ζωή τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν την Ιωάννα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρία όπου εργαζόταν.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-10/ioanna-bitrioli-diki-martyres-5-10-21.jpg.webp?resize=1170%2C585&ssl=1

Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, παρούσα για να στηρίξει την Ιωάννα, από την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο. Η κα Καλοφώνου θα είναι η πρώτη μάρτυρας που θα ανέβει στο βήμα σήμερα.

Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο θα ακούσει τους επιστήμονες που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης, που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/alexandris-paliospyroy.jpg.webp?w=1170&ssl=1

Οι γιατροί, όπως μεταδίδει η Τζ. Βινιεράτου για το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην Ιωάννα κρατώντας μία μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου σε ό,τι αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης. Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί “η εμμονή” της κατηγορουμένης με την Ιωάννα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.