Συνελήθη 30χρονος ακροδεξιός για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη  το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη 30χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση στην πλατεία Ελευθερίας από ομάδα των ακροδεξιών την Κυριακή στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ακόμη τρία άτομα τα οποία κρύβονται προκειμένου να αποφύγουν αυτόφωρο το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση εναντίον των μελών της ΚΝΕ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Οι δράστες της επίθεσης ενημερώθηκαν ότι νεολαίοι της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην πλατεία Ελευθερίας.
Περίπου δέκα άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ , χρησιμοποιώντας αλυσίδες, στυλιάρια και, σύμφωνα με το GRTimes, taser. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προχώρησε στη σύλληψη ενός 30χρονου γνωστού ακροδεξιού και αντιεμβολιαστή για τη φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου. Ο άνδρας είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα. Επίσης, είχε προσαχθεί και την 25η Μαρτίου του 2019, για επεισόδια σε παρέλαση.