Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως-Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από την Αντιτρομοκρατική σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και ο δεύτερος 41χρονος δράστης της ληστείας στο υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού στη Μητροπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,  στην κατοχή του συλληφθέντος, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκε και πιστόλι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, δήλωσε σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τα εξής:

«Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην Αττική, 41χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου ημεδαπού, δραπέτη φυλακών, που είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές». 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την απολογία τους ο 33χρονος κατηγορούμενος για την ληστεία στη συγκεκριμένη τράπεζα  και η 34χρονη φίλη, του που συνελήφθη μαζί του πριν λίγες μέρες στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην ληστεία, το οποίο αναζητούνταν και τελικά συνελήφθη σήμερα.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων. Κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για:

*Ληστεία από κοινού κατά συρροή

*Συνέργεια σε ληστεία

*Διακεκριμένη οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση

*Οπλοφορία άπαξ και κατ’ εξακολούθηση

*Διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και κατοχή από κοινού

*Άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση

*Οπλοκατοχή κατά συναυτουργία

*Υπόθαλψη

*Βία κατά υπαλλήλων