Την κατάληψη σε Γυμνάσιο στο Γαλάτσι έσπασε ο δήμαρχος - «Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο» (Video)

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γαλατσίου σε κατάληψη Γυμνασίου της περιοχής, στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει μικρή ομάδα μαθητών.

Ειδικότερα, μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στους 10,  αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και να το κλείσουν το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις, να γίνει προμήθεια αντισηπτικών ενώ έκαναν λόγο και για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών.

Το σχολείο ήταν από τη Δευτέρα κλειστό καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν φράξει την είσοδο και εμπόδιζαν την προσέλευση μαθητών και καθηγητών. Ωστόσο η κατάληψη έληξε σήμερα όταν ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου για τα τεκταινόμενα στο σχολείο.

Ο κ. Μαρκόπουλος έφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μέσα στο σχολείο ,όπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους, ανακάλυψε 4 όλους και όλους καταληψίες, που όπως σημείωσε, δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

«Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα» δήλωσε ο δήμαρχος.

«Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις λίγες ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.

Δείτε το βίντεο με τον δήμαρχο να βάζει τέλος την κατάληψη: