«Να κρατάω τον σταυρό & να φοράω μάσκα;» - Video από επεισοδιακό αγιασμό σε Λύκειο στο Αμύνταιο

Σκηνές απείρου κάλους με κληρικό στον αγιασμό του λυκείου στο Αμύνταιο, που έγινε έξω φρενών όταν του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για το γεγονός, ότι οι εκπαιδευτικοί προέτρεπαν τους μαθητές να μη βγάζουν τις μάσκες τους, όταν θα ασπαστούν τον σταυρό, αλλά και για το γεγονός ότι του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα για να μπει με τον αγιασμό στις αίθουσες του σχολείου.

Η τελετή του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/agiasmos-pappas-amyntaio-14-9-21.jpg.webp?itok=8-G92ggK

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε η έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Φλώρινας, ο οποίος παρεμπιπτόντως, “Νίκας τοις βασιλεύσει” έψαλε,  προκλήθηκε όταν η Λυκειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην βγάζουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, ενώ νωρίτερα είχε ως όφειλε απαγορεύσει την είσοδό του, στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.

Δείτε το Video:

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρώτησε ο ιεράρχης. «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια, που με διακόψατε», είπε στην εκπαιδευτικό η οποία προηγουμένως τους είχε ζητήσει με ευσέβεια συγγνώμη, κάνοντάς του ευγενικά τις απαιτούμενες υποδείξεις για τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

 

Με πληροφορίες από το Eperiskopio