Προφυλακίστηκαν η πρώην παίκτρια ριάλιτι και ο σύντροφός της για την υπόθεση με τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους η πρώην παίκτρια του ριάλιτι «Power of Love» και ο σύντροφός της οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη και κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα του ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας. Η απολογία τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Στο μοντέλο και στον σύντροφό της έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, και κατ´ εξακολούθηση από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα.

Στον άνδρα ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Οι  κατηγορούμενο κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή, ενώ ήδη από δήλωση του συνηγόρου του 32χρονου διαφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 7,827 κιλών κοκαΐνης,
βγάζοντας εκτός από οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια τη σύντροφό του.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η αστυνομία συνέλαβε πρώτα τον 32χρονο, ο οποίος σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά» και είχε πάνω του μια βαλίτσα με «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών» και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την 29χρονη.

Εντός του σπιτιού βρήκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς τον Εισαγγελέα αναφέρεται πως η κατηγορουμένη φέρεται να απέρριψε «άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος… αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7.827,1 γραμμαρίων
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα
  • 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας


Πως έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη του ζευγαριού

Η αστυνομία έφτασε στην σύλληψή τους, αξιοποιώντας πληροφορία για «ζευγάρι που διακινεί κοκαΐνη σε μαγαζιά του κέντρου και των νοτίων προαστίων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, το ζευγάρι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση σχεδόν μία βδομάδα πριν να συλληφθεί την Πέμπτη, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεκριμένη πληροφορία από «άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του».

Η πληροφορία, σύμφωνα με κατάθεση Αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δύο, έδινε συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές του 29χρονου μοντέλου και του 32χρονου συντρόφου της για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα.