Κρήτη: Εμβολιαστικό κέντρο εκκλησία στις Αρχάνες - «Ήθελα να βοηθήσω σ' αυτή τη κρίσιμη στιγμή», λέει ο πατήρ Ανδρέας

Η πρόθεση του να βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, οδήγησε τον πατέρα Ανδρέα Καλιοντζάκη να μετατρέψει την Εκκλησία του στο πανέμορφο χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου, Κρήτης σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ο ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στις Αρχανές Ηρακλείου Κρήτης θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα με την εξάπλωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από κάθε περιοχή της Κρήτης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να δώσουν το ονοματεπώνυμο τους και ΑΜΚΑ μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Εκκλησία στην Κρήτη μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο | AgrinioPress

Πατήρ Ανδρέας Καλιοτζάνης: «Από την πρώτη στιγμή ήθελα να βοηθήσω»

Ο πατέρας Ανδρέας Καλιοτζάνης που πήρε την απόφαση για την μετατροπή του Ναού Αγίου Νικολάου, μίλησε στο πρώτο πρόγραμμα και υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή ένιωσε την ανάγκη να βοηθήσει.

«Από την αρχή ήθελα να βοηθήσω σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, διότι η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, ψυχή τε και σώματι», ήταν τα λόγια του. Ο εφημέριος αποκάλυψε ότι πήρε τη σχετική απόφαση σε ένα τηλεοπτικό πάνελ που βρέθηκε μαζί με τον Νίκο Τζανάκη. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο καθηγητής βοήθησε μέσω της Περιφέρειας Υγείας Κρήτης.

«Το ευαγγέλιο μας προτρέπει να φυλάμε το σώμα μας ως κατοικία της ψυχής. Δηλαδή, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την υγεία μας. Έχοντας υπόψιν αυτό το χωρίο του ευαγγελίου, σκέφτηκα ότι και η εκκλησία πρέπει να βοηθήσει», επισήμανε ο πατέρας Ανδρέας.

Στη συνέχεια κάλεσε τους πιστούς να μη μπερδεύουν την πίστη με την επιστήμη. «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της επιστήμης, ειδικά όταν αφορούν την υγεία του ανθρώπου. Δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία με αυτά που λέγονται για τσιπάκια κτλ».

Τέλος, υποστήριξε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του. «Κάποιος μου έγραψε χθες το βράδυ στο facebook να μην το τολμήσω γιατί – όπως ισχυρίστηκε -είναι παραβίαση της πίστης, γιατί φτιάχνουν τα εμβόλια από έμβρυα και μωρά παιδιά. Εγώ όμως θέλω να βοηθήσω τον άνθρωπο, γιατί κάθε ημέρα πεθαίνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας. Οι ενορίτες το έχουν αγκαλιάσει όλοι, έχουν ενθουσιαστεί», ανέφερε.

 

Διαβάστε ακόμα: Εμβολιασμούς έξω από ναούς από την Κυριακή, ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας