Έκρηξη οργής για το φονικό στη Μεσαρά - Κατέρρευσε η μητέρα του θύματος (Video)

Σκηνές αλλοφροσύνης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο δολοφόνο, του κτηνοτρόφου στη Μεσαρά, που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με τον 30χρονο συνεργό του

Κάτω από δρακόντεια μέτρα προστασίας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Αυγούστου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο 27χρονος Ρουμάνος που με την χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, σκότωσε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ τη Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, στο χωριό Πετροκεφάλι Ηρακλείου τον 39χρονο κτηνοτρόφο, στον οποίο και εργαζόταν ως βοηθός.

Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, ανάμεσά τους η μητέρα, η σύζυγος, αλλά και η μεγάλη κόρη του κτηνοτρόφου, ο οποίος  δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της μικρότερης επτά χρόνων μόλις, κορούλας του.

Κρήτη- Εκτέλεση 39χρονου : Στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Ρουμάνος - Ένταση και λιποθυμίες | ΣΚΑΪ

Συγγενείς και φίλοι εξοργισμένοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ’ ομολογία δράστη και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, ενώ η μητέρα του 39χρονου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στην είσοδο του μεγάρου. Επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης.

Δολοφονία στη Μεσαρά: Επίθεση στον κατηγορούμενο από συγγενείς του θύματος – Λιποθύμησε η μητέρα του κτηνοτρόφου | Έθνος

«Φονιά» φώναζαν κάποιοι, ενώ άλλοι απευθύνονταν στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν ώστε να μην φτάσουν κοντά στο δράστη, λέγοντας «αφήστε μας», όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα creta24.gr και καταγράφει το Video:

Ο 27χρονος Ρουμάνος, συνελήφθη χθες Τρίτη από τις Αρχές και ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο. Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον 39χρονο από το Πετροκεφάλι γιατί του χρωστούσε χρήματα, περίπου 700 ευρώ, ενώ ήταν και βίαιος απέναντί του.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ένας 30χρονος συμπατριώτης του που κατονόμασε ο κατηγορούμενος ως το άτομο που του διέθεσε κυνηγετική καραμπίνα με την οποία και σκότωσε τον 39χρονο. Ο 30χρονος συνελήφθη επίσης ως συνεργός.

Έγκλημα στην Κρήτη: Ένταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια κατά τη μεταφορά του 27χρονου (βίντεο)

Σε βάρος του 27χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, με αφορμή τα όσα είπε στους αστυνομικούς του βράδυ του εγκλήματος.

Στον 30χρονο ομοεθνή του ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-08/dikastiria-roymanos-dolofonia-mesara.jpg.webp?itok=HUTjMmbC

Όπως έγινε γνωστό και στους δύο θα οριστούν δικηγόροι, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στη 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δύο συλληφθέντες απομακρύνθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, προκειμένου να μην νέα υπάρξουν επεισόδια με τους συγγενείς του θύματος, που παρέμειναν στο σημείο εξοργισμένοι και θρηνούντες.