Μαρτυρία εμπρησμού στην Κερατέα: «Ήταν δύο άτομα, ο συνοδηγός έριξε τη φωτοβολίδα»

Βρέθηκαν όντως υπολείμματα φωτοβολίδας στο Δασκαλειό - Αναζητούνται οι δράστες

Αυτόπτης μάρτυρας του ύποπτου περιστατικού με τις δύο φωτοβολίδες στην Κερατέα, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στην περιοχή, εξήγησε τι ακριβώς είδε και τι συνέβη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Κώστας, κάτοικος της περιοχής και μάρτυρας του συμβάντος, ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές για την πυρκαγιά.

«Εγώ ήμουν στο μπαλκόνι και ξαφνικά μια φωτοβολίδα πέρασε πάνω από το σπίτι. Δεν έδωσα σημασία γιατί εδώ κάνουν πάρτι και ρίχνουν πυροτεχνήματα. Αυτό που μου έκανε όμως, εντύπωση είναι ότι ένα αυτοκίνητο κατέβηκε την κατηφόρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, υπάρχουν και οι ροδιές κάτω», σχολίασε χαρακτηριστικά δείχνοντας το σημείο που είδε το όχημα.

Πύρινος εφιάλτης σε Κερατέα και Βίλια | Η Εφημερίδα των Συντακτών

«Πιστεύω ότι έριξαν καυστικό υγρό»

«Μόλις έφτασε στη μικρή υδροφόρα, έριξε τη δεύτερη φωτοβολίδα μέσα στο δάσος. Ήρθαν επί τούτου, έκαναν αναστροφή για να μπορέσουν να φύγουν. Ήταν δύο άτομα, τους είδα καθαρά. Ο συνοδηγός έριξε τη φωτοβολίδα και το πιο παράξενο από όλα που για εμένα παραπέμπει σε καθαρό εμπρησμό, είναι ότι όλη η πλαγιά πήρε φωτιά. Δεν μπορεί να πέσει φωτοβολίδα και να ξεσπάσει φωτιά προς τα σπίτια», συμπλήρωσε.

Πάντως, τόνισε πως «πιστεύω ότι είχε πέσει καυστικό υγρό, δεν είναι δυνατόν να πάρει όλη η πλαγιά φωτιά με μια φωτοβολίδα», σημειώνοντας πως ακούστηκε ένα «παφ» και αναφέροντας πως «δεν το συζητάω, εννοείται πως είναι εμπρησμός».

Κερατέα- Αυτόπτης μάρτυρας: Ήταν εμπρησμός 100%- Από κάδο σκουπιδιών ξεκίνησε η φωτιά | Pentapostagma

Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας στην πυρκαγιά του Δασκαλειού  – Αναζητούνται οι δράστες για τον εμπρησμό στην περιοχή της Κερατέας

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας, στοιχεία, που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.