Ελεύθερος υπό όρο ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι

Ελεύθερος με την επιβολή ενός περιοριστικού όρου (εμφάνιση μια φορά το μήνα σε ανακριτή) αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία.

Ο αστυνομικός απολογήθηκε για ζωοκτονία σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο αλλά βρίσκονταν σε άμυνα και αντιμετώπιζε κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς το ζώο τον δάγκωσε.

Αντίθετα, η πλευρά του ιδιοκτήτη του σκύλου, για την οποία επίσης έχει σχηματιστεί δικογραφία, φέρεται να υποστηρίζει πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι. Να σημειωθεί ότι δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους ιδιοκτήτες του σκύλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού.

Το περιστατικό συνέβη  την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικοί πήγαν σε πολυκατοικία να ελέγξουν καταγγελία για δύο σκύλους που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα. Ένας από αυτούς ράτσας Πιτ Μπουλ επιτέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία,  στον αστυνομικό και τον δάγκωσε στο πόδι.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία» του σκύλου από τον αστυνομικό, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη και υποβολή μήνυσης.