Υπόθεση Δογιάκη: Οι ενδείξεις για τις 2 σφαίρες - Ερευνώνται κινητό & κάμερες ασφαλείας

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου του 53χρονου Σταύρου Δογιάκη προσπαθούν να επιτύχουν οι Αρχές με βάση τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους, (το 9άρι όπλο, το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, αλλά και από τις τελευταίες κινήσεις του μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του), με τα πρώτα τουλάχιστον στοιχεία, να δείχνουν αυτοκτονία.

Η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου που προέβη στη νεκροψία-νεκροτομή της σορού, ξεκαθάρισε πως δεν εντόπισε ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Σταύρος Δογιάκης - Αποκάλυψη: Γιατί αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές - Το... | Ελλάδα Ειδήσεις

Με δύο σφαίρες στο όπλο

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο Δογιάκης έστρεψε το όπλο στο στήθος και πυροβόλησε, ωστόσο η σφαίρα πέρασε δίπλα από την καρδιά προκαλώντας ένα διαμπερές τραύμα. Μάλιστα τονίζεται πως θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα. Τότε ο 53χρονος, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, φαίνεται πως έστρεψε το 9άρι όπλο στο κεφάλι του και πυροβόλησε, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» είτε είχε μία σφαίρα στο 9άρι όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε και όταν δεν τα κατάφερε με την πρώτη φορά έβαλε και άλλη στον γεμιστήρα, είτε το όπλο είχε δύο σφαίρες από την αρχή.

Από την έρευνα, πάντως, φαίνεται πως οι αστυνομικοί που προέβησαν στην αυτοψία του χώρου διαπίστωσαν ότι ο γεμιστήρας του πιστολιού ήταν άδειος, κάτι που τους οδήγησε στις παραπάνω εκτιμήσεις. Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 53χρονος έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/taverna-kritikos-vrethike-nekros-dogiakis.jpg.webp?itok=9SZAZ-h7

Αναζητούν ίχνη από κάμερες ασφαλείας και από το κινητό τηλέφωνο

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας στις περιοχές που είχε κινηθεί ο Σταύρος Δογιάκης πριν φτάσει στο σημείο όπου έβαλε τέλος στη ζωή του, αλλά και οι κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας μέχρι να χαθεί το σήμα από το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 53χρονος λίγες ώρες πριν φθάσει με το ασημί Smart στον Υμηττό, στη θέση Αϊ-Γιάννης, βρισκόταν στο Μαρούσι. Οι κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας πιάνουν εκεί το τελευταίο στίγμα του κινητού του, πριν το απενεργοποιήσει για να σβήσει τα ίχνη του στο δάσος. Αυτό που αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν ο 53χρονος είχε συναντηθεί με κάποιους και με ποιους.

Νεκρός βρέθηκε ο Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Κρητικός" - ΠΑΣΚΕΔΙ

Τα δύο σημειώματα του αυτόχειρα

Ο Σταύρος Δογιάκης είχε αφήσει ένα σημείωμα στο σπίτι του με αποδέκτη τον αδελφό του, αφήνοντάς τον ουσιαστικά ως διαχειριστή των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς και ένα δεύτερο μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν πιο απολογητικό, ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη για τη στεναχώρια που του είχε προκαλέσει.

Ωστόσο, από μαρτυρίες δεν φαίνεται να εντοπίζεται κάποιο γεγονός που προβλημάτιζε τον 53χρονο, καθώς ξεκινούσε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα στον χώρο της εστίασης, έχοντας ήδη νοικιάσει έναν μεγάλο χώρο στη Μεσογείων και σύντομα θα ολοκληρώνονταν οι εργασίες κατασκευής του. Ερωτηματικό είναι το ζήτημα που είχε προκύψει με μια μεγάλη πληρωμή ή ένα μεγάλο ενοίκιο.

Πάντως, άτομα από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν πως πρέπει να έγινε κάτι αιφνιδιαστικό και πολύ σοβαρό για να τον οδηγήσει σε αυτή τη μοιραία απόφαση.