Ξεσπά η Ιωάννα για την επίθεση στη Μονή Πετράκη: Έναν χρόνο μετά, κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες

Ποιος δεν σκέφτηκε την Ιωάννα μετά τη χθεσινή μαζική επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Όλοι μας, αναγνωρίσαμε τις ομοιότητες, που μιμητικά εφάρμοσε ο δράστης, ιερωμένος μάλιστα εναντίον των 10 συνολικά θυμάτων του, καθώς αυτή η επίθεση ήταν στοχευμένη, αλλά και ταυτοχρόνως μαζική.

Συγκλονισμένη λοιπόν από την χθεσινή επίθεση με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες, εντός της Μονής Πετράκη, είναι φυσικά και η ομοιοπαθής Ιωάννα Παλιοσπύρου, η 32χρονη κοπέλα που πριν από 13 μήνες,  έπεσε και η ίδια θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι: Μετά το 8ο χειρουργείο, η Ιωάννα δείχνει τα εγκαύματα στο χέρι της | in.gr

Το συγκλονιστικό και εύστοχο σχόλιο – μήνυμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Σε ένα οργισμένο μήνυμα στο Instagram, η Ιωάννα επισημαίνει τον μιμητικό χαρακτήρα αυτής της εγκληματικής μαζικής επίθεσης και το θλιβερό γεγονός, πως τελικά πολύ εύκολα και ανεμπόδιστα, μπορεί κάποιος, να προμηθευτεί βιτριόλι ή άλλο καυστικό υγρό.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/vitrioli-ioanna-paliospyroy-moni-petraki.png.webp?itok=Sc5WFDRw

«Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/vitrioli-ioanna-paliospyroy-moni-petraki1.png.webp?itok=02UWo_xI

Ένα χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές. Γιατί πιστεύουν πως δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει;.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/vitrioli-ioanna-paliospyroy-moni-petraki2.png.webp?itok=dgU8TQ9o

Το μόνο που έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Κάντε κάτι επιτέλους. Αιμορραγούν οι ζωές μας», γράφει θέτοντας σημαντικά ζητήματα,  η 32χρονη, στην οποία έτρεξε η σκέψη όλων μας, μετά την σκοκαριστική επίθεση με θύματα 10 ανθρώπους, (7 Μητροπολιτών, 2 δικηγόρων και ενός αστυνομικού), το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021, στην Μονή Πετράκη, την καρδιά της Εκκλησίας της Ελλάδας.