Επίθεση με βιτριόλι εναντίον επτά Μητροπολιτών, δύο δικηγόρων και ενός αστυνομικού από ιερέα στη Μονή Πετράκη-Σοκαριστικές εικόνες

Επίθεση με βιτριόλι δέχτηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο.

O υπό καθαίρεση ιερέας που δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και ένα αστυνομικό.

Στο τέλος της διαδικασίας καθαίρεσης ο δράστης σηκώθηκε όρθιος έβγαλε το ένα από τα δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία είχε μαζί του και, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να το πετάει αδιακρίτως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Οι κληρικοί, οι δικηγόροι και όσοι ήταν στην αίθουσα, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, κι εκείνος προσπάθησε ν’ ανοίξει την πόρτα και να φύγει.

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν έξω από την αίθουσα και άκουσε τους ιεράρχες που καλούσαν σε βοήθεια, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει και έπεσε πάνω του ακινητοποιώντας τον. Στην προσπάθειά του μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά από το καυστικό υγρό με ένα κάψιμο στο χέρι.

Ο δράστης, που κατάγεται από χωριό των Σερρών, έριξε το καυστικό υγρό κατά των Μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, πρόκειται για τους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσανδρείας, Δρυινουπόλεως, Άρτης, Κηφισίας, Ζακύνθου.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με το καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

Σύμφωνα με ο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας.

Φωτογραφίες-σοκ από τον τόπο της επίθεσης-3 Μητροπολίτες σοβαρά τραυματισμένοι

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση του ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, τις οποίες δημοσίευσε η ιστοσελίδα οrthodoxia.info.

Μονή Πετράκη: Σοκάρουν οι πρώτες φωτογραφίες – Αίμα και καμένα άμφια

Οι πρώτες εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης, με τα άμφια των ιερωμένων να έχουν λιώσει στην κυριολεξία από τη δολοφονική αυτή ενέργεια του 37χρονου υπό καθαίρεση ιερέα.

Από τα επτά θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό ( Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος) , οι δύο εξ αυτών (Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως) φέρουν πιο σοβαρά τραύματα,  ενώ σοβαρός είναι και ο τραυματισμός του μητροπολίτη Άρτας.

Οι υπόλοιποι φέρουν εγκαύματα στο σώμα και στα χέρια και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Β. Κικίλιας: «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίζουμε»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίζουμε», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια είπε πως οι τέσσερις Μητροπολίτες είναι πιο ελαφρά. Από τους υπόλοιπους τρεις, ο ένας διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο θα μεταφερθούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του Γεννηματάς ανάλογα με την πορεία της υγείας τους.