Δράση χωρίς αναστολές: «Κρέμασα το σκυλί για να γίνω πιο πειστικός, έκανα πρόβα πώς θα δεθώ»

Κάθε παράμετρος της ομολογίας του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στους αστυνομικούς σοκάρει, όταν μετά από θέατρο πολλών εβδομάδων, αναγκάστηκε μπροστά σε αδιάσειστα για την ενοχή του, στοιχεία να παραδεχτεί πως πράγματι ήταν αυτός ο ίδιος, που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Κάρολαιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο συζυγοκτόνος αναφερόμενος στο πως σκηνοθέτησε τη ληστεία, μία ληστεία που δεν έγινε ποτέ (και αυτό, όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπάλάσκας, ήταν και το πρώτο που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που διαλεύκαναν την υπόθεση),  είπε σοκάροντάς τους:  «Κρέμασα το σκυλί για να γίνω πιο πειστικός, είχα κάνει πρόβα για το πώς θα δεθώ».

Μετά από 37 ημέρες που έπαιζε θέατρο σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τις Αρχές, τους συγγενείς της 20χρονης και την κοινή γνώμη ο 32χρονος πιλότος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς πως το βράδυ που δολοφόνησε τη σύζυγό του, καβγάδισαν για ασήμαντα πράγματα, αλλά ο ίδιος έχασε την ψυχραιμία του όταν η 20χρονη Κάρολαϊν του είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι.

Τότε όπως ισχυρίζεται θόλωσε και της έκλεισε το στόμα για την κάνει να σταματήσει να λέει τέτοια πράγματα.

Ποιος ήταν ο χειριστικός σε αυτήν την σχέση

Κατηγόρησε μάλιστα την δολοφονημένη κοπέλα, πως ήταν χειριστική, ένας χαρακτηρισμός που ειδικοί όπως και ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών, έχουν εξαρχής διακρίνει ως χαρακτηριστικό του ιδίου, σε αυτήν την σχέση από το ξεκίνημά της κιόλας όταν η άτυχη  Καρολάιν ήταν μόλις στα 14 της, χρόνια.

Στην επιστήμη της Ψυχολογίας, η απόδοση ίδιων χαρακτηριστικών στον άλλον λέγεται προβολή. Ο πομπός εν ολίγοις, προβάλει στοιχεία της δικής του συμπεριφοράς και προσωπικότητας στον δέκτη.

Ο καβγάς για κάτι ασήμαντο, που τελικά μετατράπηκε σε φρικτή δολοφονία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: «Εκείνο το βράδυ, τσακωθήκαμε και πάλι. Τελευταία οι καβγάδες μας ήτανε συχνοί. Συνήθως για ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας και για το παιδί. Μου είπε να σηκωθώ και να φύγω από το κρεβάτι. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Λίγο πριν βάλει το παιδί στην κούνια του είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι. Θόλωσα. Και προσπάθησα όπως ήταν πάνω στο κρεβάτι, να της κλείσω το στόμα, να μην τα λέει αυτά».

Η σοκαριστική ομολογία του αμείλικτου δράστη, για το πώς σκότωσε το σκυλί και σκηνοθέτησε την υποτιθέμενη ληστεία

Μάλιστα ο δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως σκηνοθέτησε τη ληστεία, με τα λόγια του προκαλούν σοκ. «Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία.

Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του. Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία και το θέατρο εβδομάδων δηλώνει μετανιωμένος – Το ένταλμα σύλληψης αναφέρει πως δεν έχει αναστολές…

Μετά από 37 ημέρες, την κινηματογραφική προσαγωγή, την ανάκριση, την ομολογία και τη σύλληψή του,  ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε, μέσω του συνηγόρου του, μετανιωμένος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν», ενώ εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Επιπλέον ο δράστης κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων λόγω του τρόπου θανάτου της Καρολάιν, της σκηνοθετημένης ληστείας, της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών, στοιχεία που καταδεικνύουν όμως, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει αναστολές.

Ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.