Σειρά εισαγγελικών παρεμβάσεων για τα πάρτι στο ΑΠΘ

Σειρά εισαγγελικών παρεμβάσεων προκάλεσαν τα τεράστια ανοιχτά υπαίθρια πάρτι, που συγκέντρωσαν 3.000 και πλέον συμμετέχοντες στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την περασμένη Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και διήρκεσαν ως τα ξημερώματα, χωρίς μάλιστα να γίνει κάποια παρέμβαση, από την ελληνική αστυνομία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε νέα εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ώστε να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών. Αφορμή στάθηκαν πάλι δημοσιεύματα για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεολαίων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε δε, ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος για να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.