Ανένδοτη η η αναισθησιολόγος που βρέθηκε θετική: Δε θα εμβολιαστώ, ο καθένας κάνει το σώμα του ό,τι θέλει

Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό λίγο πριν μπει σε χειρουργείο, το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Η γιατρός δεν δηλώνει αρνήτρια, αλλά ξεκαθαρίζει, ότι τουλάχιστον επί του παρόντος δεν προτίθεται να εμβολιαστεί, επικαλούμενη προσωπικούς και ιατρικούς λόγους.

Η αναισθησιολόγος έκανε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό, καθώς ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χειρουργική αίθουσα εκκενώθηκε αμέσως και απολυμάνθηκε, ενώ οι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί της υποβάλλονται ακόμα σε διαδοχικά τεστ και μέχρι στιγμής είναι όλοι αρνητικοί. Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά στις υπόλοιπες αίθουσες της ορθοπεδικής κλινικής του «Γεννηματάς».

Τι είπε η αναισθησιολόγος στη Θεσσαλονίκη

Η αναισθησιολόγος μίλησε στο MEGA και σημείωσε: «Δεν είμαι η μοναδική που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Δεν είμαι η μοναδική γιατρός που βρέθηκα θετική και είμαι από τους γιατρούς που προσέχουν. Είμαι από τους γιατρούς που έρχομαι συνέχεια σε επαφή με θετικούς ασθενείς και δεν τους ζητάω να εμβολιαστούν για να τους βάλω χειρουργείο».

Στη συνέχεια, η αναισθησιολόγος αρνήθηκε πως το χειρουργείο έκλεισε διότι η ίδια βρέθηκε θετική και δήλωσε πως δεν θα ήθελε να κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν είναι κατά των εμβολιασμών: «Κι αυτό το πράγμα ότι εξαιτίας μου κλείσανε χειρουργεία και ”πάγωσαν” τα χειρουργεία, πόσο τραγικά ψέματα μπορούν να πουν; Ντρέπομαι γι’ αυτούς που το κάνουν, γιατί εκεί που μας χειροκροτούν… Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει το σώμα του ό,τι θέλει. Εγώ είμαι απ’ αυτούς που δεν θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, τουλάχιστον τώρα. Υπάρχουν λόγοι και προσωπικοί και υγείας. Δεν είμαι κατά. Ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του θ’ αποφασίσει, θα σκεφτεί και θα κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι καλό για τον εαυτό του και την οικογένειά του».