Σήμερα η κηδεία της Γλυκερίας, μητέρας 3 παιδιών, που κατέληξε μετά το AstraZeneca

Σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου 2021,  είναι η ημέρα της κηδείας της 44χρονης Γλυκερίας Μανουσάκη, που έφυγε από τη ζωή στην Κρήτη, μετά τον εμβολιασμό της, με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cretapost, το τελευταίο αντίο στη 44χρονη μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών, (βρέφος ακόμα το μικρότερο), θα πουν στις 16.00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Αμαρίου στον νομό Ρεθύμνου, τον τόπο καταγωγής της.

Τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει αρχικά η γυναίκα ήταν ήπια. Οι γιατροί του Βενιζελείου νοσοκομείου ωστόσο, την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί εγκεφαλική θρόμβωση. Για αυτόν τον λόγο διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Η κατάστασή της 44χρονης ωστόσο, δεν βελτιώθηκε και εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία. Για αυτό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να περιγράφουν ως κρίσιμη την κατάστασή της.

«Πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας»

Μάλιστα, στο MEGA είχε μιλήσει και ο σύζυγός της Μάριος Κρυοβρυσανάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για ευθύνες εκείνων που όπως αναφέρει”επέτρεψαν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 50 ετών” και προ αναγγέλει ότι αυτές οι ευθύνες θα ζητηθούν. “Η γυναίκα μου πέθανε ακολουθώντας τον νόμο, τοις κείνων ρήμασσι πειθόμενη”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca», αναφέρει σε άλλο σημείο της γραπτής του ανακοίνωσης,  ο σύζυγός της.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά», αναφέροντας πως έγραψαν και ένα γραμμα. «Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, μιλώντας στο MEGA.

Όπως ενημέρωσε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ανακοινώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ενώ χθες, νωρίτερα οι γιατροί είχαν επιβεβαιώσει πως είναι εγκεφαλικά νεκρή και είχαν ενημερώσει τους οικείους της. Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test, τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η επίσημη ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ

Ακόμη, επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο της 44χρονης εξέδωσε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε το ekriti, το ΠΑΓΝΗ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια.

«Με ιδιαίτερη θλίψη αναφέρουμε μετά από πολυήμερη μάχη, την κατάληξη της ασθενούς Μ.Ε. 44 ετών στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 30/5/2021 και ώρα 23.05 μ.μ., ως ώρα πιστοποίησης εγκεφαλικού θανάτου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά της και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια».