Κοντά στην εξιχνίαση το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Την πεποίθηση ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση του στυγνού εγκλήματος με τη δολοφονία της εικοσάχρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά εξέφρασε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Η τελευταία εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση ήταν ότι ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν αποφάσισε ευλόγως βέβαια, να εγκαταλείψει το σπίτι όπου σημειώθηκε η τραγωδία και να μετακομίσει σε άλλη κατοικία, μαζί με το μωρό τους.

Οι έρευνες στο σπίτι, πλέον, έχουν ολοκληρωθεί, με την ΕΛ.ΑΣ. να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία με το «σταγονόμετρο», ή να διαρρέει αποχετευμένα κάποιες πληροφορίες, όπως γίνεται στο πλαίσιο τέτοιων ερευνών, καθώς η όλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε «η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό συμβαίνει λόγω των λιγοστών τεκμηρίων. Εγώ θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μια υπόθεση που έχει πολλά ερωτήματα».

Γλυκά Νερά: Γιατί άφησαν τον σύζυγο να ζήσει και σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν. Υποψίες και λάθη

Ερωτηθείς για τα σημεία που «ζητούν» απαντήσεις, ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξήγησε ότι αρχικά βλέπουμε πως δεν πρόκειται για μια διάρρηξη, αλλά για ληστεία, καθώς οι τρεις δράστες μπήκαν με όπλα σε μια μονοκατοικία και όταν συμβαίνει αυτό η αποφασιστικότητα των δραστών είναι τέτοια, που μπορεί να φτάσει σε φόνο, όπως δυστυχώς και έγινε.

Επισήμανε δε, πως είναι πιθανόν οι δράστες να είχαν μαζί τους τα όπλα και για να απειλήσουν τους ενοίκους, αλλά και για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε περίπτωση συμπλοκής με την αστυνομία, όντες αποφασισμένοι για το χειρότερο, που δυστυχώς έγινε.

Γλυκά Νερά: «Έχουν κάνει πολλά λάθη, είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δράστες» - Ειδική ομάδα ερευνών για το έγκλημα | Znews

Τα σημεία στον τόπο του εγκλήματος, που προβληματίζουν τους αστυνομικούς

Επιπλέον, τόνισε πως το γεγονός ότι οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες και αφαίρεσαν μέσα από τις κάμερες τις κάρτες, αλλά από την άλλη άφησαν το κινητό τηλέφωνο δίπλα στον 32χρονο, αποτελεί ένα ερώτημα, αναγνωρίζοντας ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για τέτοιες περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλλιακμάνης επισήμανε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι ένοπλοι και, όπως όλα δείχνουν, προετοιμασμένοι κακοποιοί δεν είχαν μαζί τους ειδικά εργαλεία και χρησιμοποίησαν σπάγκο (όμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται για το πέταγμα του χαρταετού) που βρήκαν στο σπίτι για να δέσουν τον 32χρονο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής προσέθεσε ότι και τη μονωτική ταινία που χρησιμοποίησαν για να τον φιμώσουν τη βρήκαν στο σπίτι και πως την άτυχη Καρολάιν, την έδεσαν με ένα ρούχο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαρρέονται, έχω πολλά ερωτήματα. Βλέπω αντιφάσεις στον τρόπο που λειτούργησαν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν κάποια κενά δεν έχουμε πλήρη εικόνα τι ακριβώς έγινε μέσα», εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιακμάνης.