Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του Γεωργιανού - «Έχουμε κρεσέντο ανθρωποκτονιών», λέει ο Καλλιακμάνης

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει τις επόμενες ημέρες, ο συντετριμμένος σύζυγος της αδικοχαμένης κοπέλας

Απομακρύνεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ενδεχόμενο να εμπλέκεται τελικά ο 36χρονος Γεωργιανός που προσήχθη την Παρασκευή 14 Μαΐου,  όπως έγινε γνωστό χθες Κυριακή, ως ύποπτος για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, δίπλα στον σύζυγο και το μόλις έντεκα μηνών κοριτσάκι τους.

Ο εν λόγω ποινικός που εμπλέκεται σε άλλες βίαιες ληστείες, προσήχθη στα σύνορα στον Έβρο, απ’ όπου όντας επιβάτης σε τουριστικό λεωφορείο, επιχειρούσε να φύγει από την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο. Κατεύθυνσή του, η Βουλγαρία, ή κατ’ άλλες ανεπιβεβαίωτες ωστόσο πληροφορίες, η Τουρκία.

Ο πρόεδρος αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-05/glyka-nera-syzygos-kai-karolain.jpg.webp?itok=wmkMENkL

Καλλιακμάνης: Έκαναν πολλά λάθη οι αδίστακτοι δράστες και θα συλληφθούν

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», σχολίασε το ζήτημα της εγκληματικότητας και των ποινών που επιβάλλονται από τα ελληνικά δικαστήρια σε αυτούς που τελούν εγκλήματα αλλά και την αδυναμία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

«Έχουμε κρεσέντο ανθρωποκτονιών. Αφαιρούνται ζωές χωρίς καμία αναστολή. Οι ποινές είναι πολύ μικρές, κάποιοι καταδικάζονται για δέκα χρόνια και βγαίνουν στα τέσσερα», τόνισε αρχικά.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: ο Γιώργος Καλλιακμάνης στον ΑΝΤ1 - YouTube

«Όσους κι αν πιάσει η αστυνομία, δεν θα λυθεί το πρόβλημα»

Στη συνέχεια, εξέφρασε το εξής: «Όταν μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχει νόμος σιωπής, omerta, υπάρχουν κλειστά στόματα. Δεν μπορεί η αστυνομία να ελέγχει όποιους έχουν ομιχλώδεις δραστηριότητες».

«Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες δολοφόνους. Η δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά έγινε από κατ’ επάγγελμα ληστές αλλά όχι με την ουσία της λέξης. Έκαναν πολλά λάθη, οι δράστες θα συλληφθούν».

« Έχει κάνει πολλά πράγματα η αστυνομία και κάνει διαρκώς προσπάθειες αλλά η μαφία δεν είναι κάτι απλό. Όμως, όσους κι αν πιάσει η αστυνομία δεν θα λυθεί το πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες τιμωρίες», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κατάλαβα ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, λέει ο σύζυγος

Συμπληρωματική κατάθεση θα δώσει ο σύζυγος της αδικοχαμένης κοπέλας

Το δεύτερο τετ α τετ των του τμήματος Ανθρωποκτονιών με τον συντετριμμένο 32χρονο σύζυγο της αδικοχαμένης μητέρας, αλλά και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ είναι αυτά που θα δώσουν νέα ώθηση στις έρευνες για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αν όχι σήμερα, πάντως τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επισκεφτεί και πάλι τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Τα όσα εκμυστηρεύτηκε στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών λίγες ώρες μετά τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στη σοφίτα του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, μπορεί να έδωσαν κάποιες πληροφορίες στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση, ωστόσο όπως πιστεύουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. το δεύτερο ραντεβού τους θα είναι και το κρισιμότερο

Κι αυτό γιατί ο 32χρονος άνδρας θα έχει συγκροτήσει περισσότερο τις σκέψεις του, αφού θα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το αρχικό σοκ το οποίο είχε υποστεί, ενώ την ίδια ώρα θα κληθεί να δώσει και τις δικές του εκτιμήσεις – απαντήσεις στα δεδομένα και στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα οι αστυνομικοί.