Διώκεται ποινικά ο Π. Φιλιππίδης: Για βιασμό & απόπειρα βιασμού κατά συρροή η δίωξη

Την άσκηση ποινικής δίωξης αποφάσισε η Εισαγγελία, σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη για τα κακουργήματα του βιασμού, καθώς και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα με τις καταγγελίες τριών γυναικών που στρέφονται κατά του πασίγνωστου ηθοποιού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος, αφού πρώτα λάβει καταθέσεις από τις καταγγέλλουσες και από άλλους μάρτυρες, θα καλέσει τον Πέτρο Φιλιππίδη σε απολογία.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου είχε αφετηρία τις καταγγελίες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο μέχρι χθες ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την Εισαγγελία και από σήμερα κατηγορούμενος για κακουργήματα Πέτρος Φιλιππίδης μέσω πολυσέλιδου υπομνήματος το οποίο είχε αποστείλει μέσω δικηγόρου, έχει αρνηθεί τα όσα του καταλογίζουν οι τρεις γυναίκες.

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι το 2008 μέσα στο θέατρο Ήβη, όπου είχε πάει να αναζητήσει δουλειά, δέχθηκε επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος την ανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις που συνιστούν βιασμό.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.