Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υπεβλήθη ο Γ. Αμανατίδης: Υπέστη έμφραγμα από ένα σάντουιτς! (Video)

Για την απίστευτη περιπέτεια υγείας που έζησε μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης, περιγράφοντας πώς από ένα σάντουιτς έφτασε στη δηλητηρίαση και από εκεί στην επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο Open TV, όταν έφαγε ένα σάντουιτς, το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ έκανε και τεστ για κορωνοϊό έπειτα από οδηγία του γιατρού γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-04/anoixti-kardia-amanatidis.jpg.webp?itok=tg_imuFh

«Δεν ήταν covid. Μετά, όταν πήγα στην Κοζάνη το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε ένας πυρετός μεταξύ 37,5 με 38. Ξεκίνησα αιματολογικές εξετάσεις που έδειχναν στοιχεία που ήταν πολύ παράξενα.

Τα συμπτώματα σήμαιναν πως είχε δημιουργηθεί κάποια φλεγμονή. Προσπαθήσαμε με τις εξετάσεις να αποδείξουμε, αν ήταν σαλμονέλα ή κάτι άλλο. Έφτασα σε σημείο να παρακαλάω να είναι κάτι από αυτά.

Οι μέρες περνούσαν, τελικά ήταν ένας εντερόκοκκος ο οποίος μέσα από τη φλεγμονή, από τη δηλητηρίαση μέσω του εντέρου μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά», εξήγησε ο κ. Αμανατίδης.

Δείτε στο Video, πώς περιγράφει ο ίδιος την ιδιαίτερα οδυνηρή περιπέτειά του:

Όπως του εξήγησαν οι γιατροί, αυτό προήλθε από μια μόλυνση που μέσω του εντέρου και μέσω της φλεγμονής που αναπτύχθηκε, ο εντερόκοκκος μέσω του αίματος πήγε στην καρδιά. «Δυστυχώς ήταν πράγματα που για πρώτη φορά τα άκουγα», είπε. Και έτσι ο βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης έφτασε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

«Όλο αυτό το διάστημα που εγώ προσπαθούσα να δω τι είναι, μάλλον υπήρχε μια διαδικασία βλάβης στην καρδιά και όταν τελευταία στιγμή ο πνευμονολόγος με “διέταξε” σχεδόν να φύγω στη Θεσσαλονίκη, η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα και όχι μόνο αυτό: έχει ήδη κάνει βλάβη σημαντική στη βαλβίδα την αορτική που θα πρέπει να αντικατασταθεί», σημείωσε ο ίδιος, εξιστορώντας την απίστευτη περιπέτειά του, που ξεκίνησε από ένα σάντουιτς.