Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής αποσύνδεσε αναπνευστήρα διασωληνωμένου γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος!-Τι πρόδωσε τον δράστη

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο 76χρονου ασθενούς με κορωνοϊό, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος σε απλή κλινική στον Ερυθρό Σταυρό. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 62χρονου, ο οποίος ήταν στο διπλανό κρεβάτι του άτυχου άνδρα και φέρεται ότι έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον ενοχλούσε ο θόρυβος.

Ο 62χρονος συνελήφθη και αυτή τη στιγμή φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Το αποτύπωμα που άφησε ο φερόμενος ως δράστης στον αναπνευστήρα ήταν αυτό που τελικά τον πρόδωσε. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 62χρονος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν ο 76χρονος ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, κατέληξε ξαφνικά και ενώ μάλιστα η υγεία του, είχε παρουσιάσει προηγουμένως βελτίωση.

Το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς βρέθηκε ότι είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι υποψίες αμέσως στράφηκαν στον 62χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr,  βρέθηκαν τα αποτυπώματά του 62χρονου ασθενούς στον αναπνευστήρα του θύματος, αλλά και στο καλώδιο παροχής ρεύματος του μηχανήματος. Μάλιστα ο 62χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για το θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο, καθώς όπως έλεγε «δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Όμως παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 77χρονο άνδρα.

Έντρομοι διαπίστωσαν δε, ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα! Αυτό που τους έκανε αλγεινή εντύπωση μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε καν,  ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Από το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στελέχη της Ασφάλειας και της Σήμανσης βρέθηκαν στο νοσοκομείο και διεξήγαγαν εξονυχιστικό έλεγχο. Τα δύο σενάρια που ερευνήθηκαν ήταν αυτό του τεχνικού προβλήματος, αλλά και εκείνο που πραγματικά σοκάρει: Της εγκληματικής ανθρώπινης παρέμβασης.