Κρήτη: Μάχη στο ΠΑΓΝΗ για το αγοράκι, που αρχικά δηλώθηκε νεκρό & επανήλθε στη ζωή

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, νοσηλεύεται το 3χρονο παιδί που εισήχθη στις 9.30 στο ΠΑΓΝΗ μετά το θαύμα της επανάκτησης σφυγμού και αναπνοής, καθώς το αγοράκι είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με νερό στο χωριό Λιγόρτινο στον νομό Ηρακλείου και όντας χωρίς σφυγμό επί ώρα, είχε δηλωθεί νεκρό.

Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.

Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μικρό παιδί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκεται στην ΜΕΘ Παίδων και ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί η πορεία της υγείας του.

«Το μικρό αγόρι είναι σε πολύ βαριά κατάσταση. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων διασωληνωμένο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης ο οποίος δήλωσε πως «κάθε ώρα που περνάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».

Μάλιστα, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί η «ζημιά» που ίσως έχει γίνει σε εγκέφαλο και ζωτικά όργανα καθώς, όπως τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης, «πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και μετά να γίνουν αυτές οι εξετάσεις».