Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μετρό της Ομόνοιας.

Οι δύο ανήλικοι, που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον σταθμάρχη, απολογήθηκαν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Τα δύο αδέλφια 17 και 15 ετών, αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ καλούνται να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές κάθε μήνα. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε η άμεση καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ για τον καθένα. Παράλληλα οι δύο ανήλικοι τίθενται υπό στενή επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Σύμφωνα με όσα είπαν, έπραξαν αρχικά όντας σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν, ενώ ο ξυλοδαρμός ήταν αποτέλεσμα μίας άδικης συμπεριφοράς του σταθμάρχη, επειδή τους προκάλεσε. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους, Κώστας Δημόπουλος: «Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για την πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός, που κατηγορείται για υπόθαλψη των δύο ανηλίκων. Ο ίδιος στην απολογία του, τόνισε πως οι προτροπές του από την αρχή, προς την οικογένεια των ανηλίκων, με την οποία έχει σχέσεις γειτνίασης, ήταν να παραδοθούν.