Τι κατέθεσε ο σταθμάρχης που δέχθηκε άγρια επίθεση από αρνητές μάσκας στο μετρό στην Ομόνοια

Ο 52χρονος σταθμάρχης, που υπέστη άνανδρη απρόκλητη επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό,  στην αποβάθρα του σταθμού Ομονοίας, από νεαρούς αρνητές της μάσκας, έδωσε την πρώτη του κατάθεση, επιβεβαιώνοντας πως όλα ξεκίνησαν, όταν τους ζήτησε να συμμορφωθούν με τα μέτρα που επιβάλει η μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως είπε, οι δύο δράστες που καταζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν περίπου 17-23 ετών και μιλούσαν καλά ελληνικά.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ τους προσέγγισε και τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από τα καθίσματα.

Ομόνοια -Βίντεο-σοκ: Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη του μετρό - eretikos.gr

Τότε εκείνοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον φτύνουν. Όταν εκείνος κατέβηκε στον σταθμό της Ομόνοιας, καθώς πήγαινε να αναλάβει την βάρδια του, οι δράστες αποβιβάστηκαν και εκείνοι, τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν πισώπλατα.

Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν επί ώρα ανηλεώς, στο κεφάλι τα πλευρά και το πρόσωπο, αφήνοντάς τον βαριά τραυματισμένο και σχεδόν αναίσθητο, ενώ οι ίδιοι τράπηκαν σε φυγή.

Αυτόπτες μάρτυρες της άγριας επίθεσης, οι επιβάτες του συρμού, που ούρλιαζαν σοκαρισμένοι και χτυπούσαν τα τζάμια, μην μπορώντας να παρέμβουν καθώς οι πόρτες είχαν κλείσει. Όλα αυτά μέρα μεσημέρι χθες Τετάρτη στην καρδιά της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν καθαρή εικόνα των δραστών από κάμερες ασφαλείας. Εικάζουν ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και επιχειρούν την ταυτοποίηση τους από την τράπεζα ηλεκτρονικών δεδομένων φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ εστιάζονται σε περιοχή της δυτικής Αττικής και ήδη υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία, που η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.