Κοινωνία σε παρακμή: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονης στην Ερμού - Με εντολή 15χρονης, από 4 «μπράβους»

Σοκάρει η υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 16χρονης και δύο φίλων της, μέρα μεσημέρι και ενώ περπατούσαν στην οδό Ερμού, στην καρδιά της Αθήνας, από τέσσερα άτομα τα οποία είχε μάλιστα προσλάβει για να προβούν στην αποτρόπαια πράξη, μία 15χρονη!

Από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αρχικά σαν ληστεία, ωστόσο στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 16χρονη, διαπιστώθηκε πως κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από την απρόκλητη επίθεση μέρα μεσημέρι σε βάρος του κοριτσιού και δύο ακόμη φίλων του, 17 και 27 ετών αντίστοιχα, και γι’ αυτό την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Ασφάλεια και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου (09/11). Η 16χρονη περπατούσε στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, στον οποίο ωστόσο εκείνη τη στιγμή η κίνηση ήταν περιορισμένη λόγω του lockdown, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε η 15χρονη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα.

Τότε το νεαρό κορίτσι έδωσε εντολή στους «μπράβους» που είχε μαζί της να ξυλοκοπήσουν τη 16χρονη και τους φίλους της, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η κοπέλα επιχείρησαν ακόμη και να την πνίξουν! Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα είχε πληρώσει τα τέσσερα άτομα προκειμένου να προβούν στον ξυλοδαρμό.

Αντιζηλία «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τον ξυλοδαρμό

Όπως είπε η 16χρονη στους αστυνομικούς, με την 15χρονη γνωρίζονταν, όμως δεν μπορεί να καταλάβει τι την οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση. Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι Αρχές εξετάζουν αντιζηλία πίσω από τον ξυλοδαρμό των τριών ανηλίκων.