Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό, που βρέθηκε σε βαλίτσα - Πού στρέφονται οι αστυνομικές έρευνες

Σε γυναίκα ηλικίας άνω των 30 ετών, για την οποία πιθανότατα, είχε δηλωθεί εξαφάνιση, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια Αττικής.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε κακώσεις και επειδή το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη.

Όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, από την αρχή τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για γυναίκα κάτω των 40 ετών, με ύψος περίπου 1,60, καστανά μαλλιά και ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται σε τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί είχαν μάλιστα ανασύρει φακέλους δηλώσεων εξαφάνισης γυναικών του τελευταίου τριμήνου και είχαν επικεντρωθεί σε 20 φακέλους και τώρα πλέον φαίνεται ότι εξετάζουν πολύ λιγότερους.

Χθες αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών «σάρωσαν» το σημείο που εντοπίστηκε η βαλίτσα με το σώμα της γυναίκας αναζητώντας στοιχεία.

Βίλια: «Θρίλερ» με το πτώμα στη βαλίτσα - Σήμερα η νεκροτομή

Η τοποθεσία είναι μερικές δεκάδες μέτρα δίπλα από την Παλαιά Εθνική Οδό στη θέση Κάζα, όπου ένα μονοπάτι οδηγεί στο δύσβατο σημείο στο οποίο κυνηγοί εντόπισαν την βαλίτσα. Το μακάβριο εύρημα βρίσκονταν σε σημείο καλυμμένο από θάμνους.

Οι αξιωματικοί διαπιστώνουν την επίμονη προσπάθεια του δράστη, να  αποκρύψει την σορό, σε βάθος 200 μέτρων εντός δασώδους περιοχής, επιδιώκοντας προφανώς να κερδίσει χρόνο μέχρι τον εντοπισμό της, προκειμένου να καλύψει ο ίδιος τα ίχνη του.

Από τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας, δεν προέκυψαν σημάδια εξωτερικών κακώσεων, κάτι που  αναδείχθηκε και σήμερα μετά την νεκροτομή του σώματος από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, πάντως, ο θάνατος να είναι ασφυκτικός, από παθολογικά αίτια ή από χρήση ναρκωτικών αλλά αυτό δεν μπόρεσε δυστυχώς να διαπιστωθεί εξαιτίας της προχωρημένης σήψης της σορού.