Σπάραξε η Σάμος στις κηδείες της Κλαίρης & του Άρη: "Ο Άρης ήταν πάντα gentleman. Την ύστατη ώρα αγκάλιασε την Κλαίρη να την προστατέψει"

Σπαραγμός στις κηδείες της 15χρονης Κλαίρης, και του 17χρονου Άρη, των δύο μαθητών που έχασαν τη ζωή τους, από τον μεγάλο σεισμό των 6,7 βαθμών της  κλίμακας Ρίχτερ, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στη Σάμο, ένα γεγονός τόσο τραγικό, που βύθισε στο πένθος το νησί, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, γονείς και καθηγητές βρίσκονται αυτή την ώρα στον ιερό ναού του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σαμου για να αποχαιρετήσουν την Κλαίρη, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή της μαζί με τον Άρη κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Παιδιά με λευκά ρούχα και λουλούδια στα χέρια. Παιδιά θλιμμένα, καταρρακωμένα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, από τον ασύλληπτο πόνο, που μοιράζονται με την  οικογένεια της 15χρονης Κλαίρης.

Ο Άρης και η Κλαίρη, ηλικίας 17 και 15 ετών αντίστοιχα, την μοιραία Παρασκευή, είχαν καθίσει σε ένα σκαλοπάτι, έχοντας σχολάσει από το σχολείο τους και συζητούσαν, όταν λόγω του ισχυρού σεισμού, έπεσε ένας τοίχος και τους καταπλάκωσε.

Η κηδεία του κοριτσιού έγινε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και αμέσως μετά την σπαρακτική διαδικασία, ενός τέτοιου αποχαιρετισμού, η Σάμος σπεύδει να στηρίξει όσο μπορεί και την οικογένεια του 17χρονου Άρη, η κηδεία του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 15:00. Είναι σίγουρα η πιο θλιβερή Κυριακή, που μπορεί να θυμάται το ακριτικό μας νησί.

Σεισμός στη Σάμο: Τελευταίο αντίο στη 15χρονη Κλαίρη - Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο»

“Ο Άρης ήταν πάντα gentleman”… 

Η οικογένειά τους δεν τα έβρισκε για κάποια ώρα στο κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο υπήρχε η ελπίδα ότι όλα είναι καλά, καθώς λόγω του σεισμού υπήρχαν προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Όταν οι πυροσβέστες είδαν δίπλα από τον πεσμένο τοίχο πεταμένα τετράδια, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Δυστυχώς, μετά από λίγο βρήκαν τα δύο παιδιά νεκρά, αγκαλιασμένα.
“Ο Άρης ήταν πάντα gentleman”, έγραψε συγκλονίζοντας ο πατέρας του 17χρονου, ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός. Έτσι όπως βρέθηκαν, είναι φανερό, πως ακόμα και την ύστατη ώρα προσπάθησε να προστατέψει την Κλαίρη, αγκαλιάζοντάς την.

«Δύο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» είπε συντετριμμένος ο πατέρας του Άρη και πρόσθεσε πως το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο δεκάδες χρόνια.

Video Σάμος: Ανείπωτος Θρήνος Στην Κηδεία Του Άρη Και Της Κλαίρης | Star.gr

Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαίρης: “Αγκαλιάστε τα παιδιά σας, δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος”…

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε». Η μητέρα της 15χρονης Κλαίρης, μέσα στον βαρύτερο πόνο, που μπορεί να περάσει μια μάνα, βρίσκει το κουράγιο, να περάσει το δικό της συγκλονιστικό μήνυμα, στους άλλους γονείς.

Δάκρυσε» η Σάμος στο τελευταίο αντίο της Κλαίρης και του Άρη: Συγκλονίζει η μάνα – «Αγκαλιάστε τα παιδιά σας δεν γυρνά ο χρόνος» - eretikos.gr

Η ίδια συντετριμμένη μαζί με τον σύζυγο της και τους γονείς του Άρη συνάντησαν χθες στο δημαρχείο της Σάμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του. Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.

Στο μεταξύ, οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Όταν οι πυροσβέστες είδαν δίπλα από τον πεσμένο τοίχο πεταμένα τετράδια, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Δυστυχώς, μετά από λίγο βρήκαν τα δύο παιδιά νεκρά, αγκαλιασμένα.

«Δύο ανθρώπινες ζωές χάθηκαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» είπε συντετριμένος ο πατέρας του Άρη και πρόσθεσε πως το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο δεκάδες χρόνια.

Σεισμός στη Σάμο: Το τελευταίο αντίο στον Άρη και την Κλαίρη | Έθνος

Συντετριμμένος στο μοιραίο σοκάκι της Σάμου, ο πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο λύκειο της Σάμου πολλά παιδιά ήταν στο συγκεκριμένο στενό δρομάκι στην οδό Κόναρη στη Σάμο τη στιγμή του σεισμού και γλίτωσαν από καθαρή τύχη. Ο πρωθυπουργός, που βρέθηκε εσπευσμένα στην Σάμο την μαύρη Παρασκευή του φονικού σεισμού,  άφησε συντετριμμένος και ο ίδιος λίγα λουλούδια στο σημείο, όπου έσβησαν τα δύο αγγελούδια.

Μάλιστα ένας πατέρας δήλωσε χθες Σάββατο,  πως το παιδί του κατάφερε να ξεφύγει από τα χαλάσματα, τα τοιχία, τα μπαλκόνια και τις μάντρες που κατέρρεαν, την τελευταία στιγμή.

Το χρονικό της τραγωδίας: Η περιγραφή και η  έκκληση του Αλέξη Κομνηνού, πατέρα του 17χρονου Άρη

Νωρίτερα, ο πατέρας του Άρη, δημοσιογράφος που εργάζεται σε τοπικό μέσο, μίλησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο για το τραγικό συμβάν. Όπως δήλωσε βρήκε τον γιό του Άρη με την Κλαίρη αγκαλιασμένους στα χαλάσματα.

«Ήμουν στο χώρο εργασίας μου, και από εκεί και πέρα άρχισε ένας τιτάνιος αγώνας για την αναζήτηση των παιδιών και για το ρεπορτάζ που έτρεχε ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή δυστυχώς μετά από μία, μιάμιση ώρα δεν μπορώ τώρα να υπολογίσω ακριβώς, μάθαμε το τι πραγματικά έχει γίνει. Ήμουν σε αναζήτηση με τον άλλο πατέρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά μας, ήξερα ότι ο γιος μου έχει το κινητό μαζί. Καλούσα το γιο μου, δυστυχώς δεν απαντούσε. Ο Άρης βέβαια είναι ένα παιδί το οποίο θα προσπαθούσε να βρει τρόπο έστω με ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει μαζί μου ή να ερχόταν να με βρει στους χώρους όπου κινούμουν εγώ. Από εκεί και πέρα όταν έκανα τρεις, τέσσερις προσπάθειες να βρω τον Άρη δεν μπόρεσα να τον βρω, κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ, δηλώσαμε την εξαφάνιση και των δύο παιδιών, και του Άρη και της Κλαίρης στην Αστυνομία, ψάχναμε οι γονείς αλλά κάπου μέσα μου βαθιά, εγώ πίστευα ότι κάτι κακό έχει συμβεί στα παιδιά.

Σεισμός, Αλέξης Κομνηνός: Νέο σπαρακτικό μήνυμα πατέρα Άρη - «Σε καμάρωνα αγόρι μου, έβλεπα σε σένα...»

Μέσω αναζήτησης των κινητών τηλεφώνων, μάθαμε ότι η ακτινοβολία του κινητού του γιου μου ήταν στα 150 μέτρα από ένα συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή την ακτίνα αρχίσαμε και ψάχναμε μαζί με τον άλλο πατέρα μέσα στα χαλάσματα. Εκεί εγώ είχα την αίσθηση ότι βρισκόταν το παιδί, και κάποια στιγμή, ο Γιώργος, ο άλλος πατέρας ανακάλυψε τις δύο τσάντες των παιδιών μαζί, και βρήκα κι εγώ και το κινητό του γιου μου και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σε ενάμισι λεπτό ήρθε εκεί μαζί με τις δυνάμεις ΕΚΑΜ, οι οποίοι μέσα σε 15 λεπτά ανέσυραν τα δύο παιδιά. Ο γιος μου ήταν πάνω από την Κλαίρη, προσπαθούσε να την προστατεύσει και τους βρήκαν αγκαλιασμένους μέσα στα χαλάσματα», περιγράφει.

Ο πατέρας του Άρη αναφέρθηκε και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, από το οποίο, όπως είπε, περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα.

«Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές», επισήμανε μέσα στους λυγμούς του ο πατέρας.

Σάμος: Θρήνος, λουλούδια και λευκά ρούχα στις κηδείες της Κλαίρης και του Άρη - CNN.gr

Πλήθος κόσμου και στο κατευόδιο του 17χρονου Άρη…

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις τρεις το μεσημέρι στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βαθύ Σάμου για να πει το τελευταίο αντίο στον 17χρονο ‘Αρη που έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη όταν καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να αποχαιρετήσουν τον 17χρονο μαθητή.

Συντετριμμένος ο διευθυντής του σχολείου, όπου φοιτούσαν τα δύο αγγελούδια: «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή»

Λίγο προτού ξεκινήσει η τελετή ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη λύπη του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τόσο άσχημα όπως αυτή τη στιγμή», είπε.

Σεισμός: Σπαράζει ο πατέρας του 17χρονου Άρη, Αλέξης Κομνηνός - «Αδικία... έχασα την καρδιά μου». Τραγικές μάνες

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ειρωνεία από αυτό που σήμερα έπρεπε εμείς οι δάσκαλοί σου να κάνουμε, να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και πώς να την χρησιμοποιείς και σήμερα να μην βρίσκουμε λόγια να σου πούμε. Να αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να σου μάθουμε μαθηματικά και σήμερα να μην βρίσκουμε δύναμη και τρόπο να μετρήσουμε ούτε εμείς πάνω από το 17. Να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να σου μάθουμε τα μυστικά της ζωής και σήμερα να μην μπορούμε να εξηγήσουμε τι έγινε και η δική σου ζωή έπρεπε να τελειώσει τόσο σύντομα. Τόσα χρόνια δεν καταφέραμε τελικά να σου μάθουμε και πολλά ωστόσο όσο προσπαθούσαμε μαθαίναμε από εσένα τα πάντα.

Μάθαμε το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, μάθαμε την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους και σε εμάς. Μάθαμε την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον για το σχολείο, και τι δεν μάθαμε από εσένα. Μόνο ένα πράγμα αγόρι μας δεν κατάφερες να μας κάνεις να μάθουμε, πως οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, πως οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες και πάντα θα αναζητούν θάλασσες και ουρανούς να κατακτήσουν», ανέφερε καθηγητής του 17χρονου ‘Αρη στον επικήδειο, που εκφώνησε, με σπασμένη φωνή, από τους λυγμούς.

Σεισμός - Σάμος: Σπαραγμός και οδύνη στις κηδείες του Άρη και της Κλαίρης

«Σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας», είπε ο πατέρας του Άρη βγαίνοντας από την εκκλησία και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί συγκινημένος ξέσπασε σε δάκρυα και χειροκροτήματα.

Σάμος: Λύγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της Κλαίρης - Στα λευκά οι φίλοι της

Στις κηδείες του Άρη και της Κλαίρης παρέστησαν επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και οι άντρες από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που συγκλονισμένοι έμελλε να εντοπίσουν την μαύρη Παρασκευή του φονικού σεισμού, τα δύο παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια.