Κρούσμα Covid-19 στο μετρό - Οδηγός βρέθηκε θετικός στον ιό

Συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό της Αθήνας, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, τελευταίας ημέρας του Σεπτεμβρίου, οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, ο οδηγός έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ενώ σήμερα ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του. Ο οδηγός υπεβλήθη σε τεστ όταν ενημερώθηκε ότι διαγνώσθηκαν θετικοί οι γονείς του.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό.

Ήδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του (στη γραμμή 3), θα κάνουν τεστ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού στο μετρό Συντάγματος σήμερα το πρωί  [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Εικόνες συνωστισμού στο μετρό

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται εικόνες συνωστισμού στο μετρό, σε τέτοιο σημείο που, πολλές φορές, είναι πραγματικά αδύνατον, να τηρηθούν οι αποστάσεις, τόσο στις αποβάθρες, όσο και εντός των συρμών.

Στις διαμαρτυρίες που ακούγονται αλλά και στις εικόνες που αποτυπώνουν το πρόβλημα, η ΣΤΑΣΥ είχε απαντήσει λέγοντας ότι υπήρξε ένα οργανωμένο, -όπως το αποκαλούσε-, σχέδιο βανδαλισμού συρμών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων «με αναπόφευκτη αύξηση των χρονοαποστάσεων και κατ’ επέκταση την πρόκληση συνωστισμού τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό των συρμών».

 

Πηγή: iefimerida.gr