Κρήτη: Ξυλοδαρμός καθηγητή από γονέα μαθητή, στα Χανιά για τη μάσκα

Εξαιρετικά άσχημο περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας σε σχολείο της Κρήτης, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Zarpanews.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία από το Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, όλα συνέβησαν σε δημόσια θέα, στην είσοδο του σχολείου κατά την προσέλευση των μαθητών. Εκεί σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός του καθηγητή, όταν μαθητής συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς όμως να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες, που βρισκόταν στην πόρτα του σχολείου, ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα στο παιδί του. Εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».