"Επανάσταση", ή τραύμα για το παιδί; Τα "παρατράγουδα" από αρνητές της μάσκας στα σχολεία (Video)

Στο 55ο σχολείο Πάτρας της υπήρξαν Γονείς δύο αγοριών που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες τα παιδιά τους και υποστήριξαν πως «δεν εμπιστεύονται τους λοιμωξιολόγους». Μάσκα αρνήθηκαν να φορέσουν και οι γονείς δύο κοριτσιών στο ίδιο σχολείο.

«Δεν θα στείλω το παιδί μου σχολείο. Ούτε τα ίδια δεν θέλουν. Μου είπε “μαμά δεν μπορώ να παίξω, να αγκαλιάσω”» δήλωσε γυναίκα με ένα παιδί που πάει Πέμπτη Δημοτικού και ένα Β’ Γυμνασίου.

Στην Κρήτη υπήρξαν γονείς που είπαν ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της μάσκας.

«Να μην ανοίγανε τα σχολεία. Δεν μας έχετε ενημερώσει καθόλου. Έχω παιδί Β’ Δημοτικού, το έστειλα με μάσκα, θέλω να ξέρω αν μπορεί να αναπνεύσει. Έχει φραγμένο διάφραγμα και κρεατάκια», είπε μητέρα στον ΣΚΑΙ.

Κρήτη: Αρνητές μάσκας δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο στις  Γούρνες Ηρακλείου - ΤΑ ΝΕΑ

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας πατέρας αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του υποστηρίζοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Νίκος υποστήριξε πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και σε μία προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει γι αυτή την απόφαση δήλωσε πως «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα».

«Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο» επέμεινε και υποστήριξε πως «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα εχουν που φορούν μάσκα».

Επίσης μαθητής στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, αποφάσισε να βάλει μάσκα για να πάει στο σχολείο και η μητέρα του τον μάλωσε!

H μητέρα φώναζε στον γιο της υποστηρίζοντας πως θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να πετάξει τη μάσκα.

Μάλιστα μπήκε και στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή!

«Εγώ αυτό το μ@@@@@@@ο δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.

“Επανάσταση”, ή τραύμα για την παιδική ψυχολογία;

Όλα αυτά, ανεξαρτήτως του αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με την χρήση της μάσκας, το βέβαιο είναι πως φέρνουν σε τρομερά δύσκολη θέση, πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη ειδικά κατά την παιδική τους ηλικία, να εντάσσονται ομαλά στο σύνολο και να μην τραβούν την προσοχή. Πόσο μάλλον να μην αισθάνονται αποκομμένα, ή και αποδιωγμένα ακόμη. Και ειδικά από το σχολείο. Η εμπλοκή τους σε ζητήματα τέτοιων διαφωνιών και αντιδράσεων, είναι ξεκάθαρα και σε βάθος χρόνου τραυματική.